Viitoarele staruri olimpice ale baschetului 3×3 vin la București: Liga Națiunilor, în ParkLake Shopping Center

FIBA 3×3 Nations League – Liga Natiunilor la baschet 3×3 revine în România pentru o serie de trei etape din Conferința Europa 1, la categoria de vârstă sub 21 ani. Evenimentul are loc între 21 și 23 iulie la ParkLake Shopping Center, pe terenul amenajat la parter, în zona Main Square, iar accesul spectatorilor este liber.

Turneul va fi transmis integral, în direct, pe Prima Sport.

La eveniment vor participa 12 echipe naționale din șase țări, șase la masculin, șase la feminin. Alături de România, în Conferința Europa 1 se mai află Franța, Țările de Jos, Ucraina, Letonia și Slovacia. Primele trei etape ale acestei conferințe se desfășoară în Franța, la Voiron, între 14 și 16 iulie.

Cei mai buni tineri jucători din lume se vor duela pe terenul din ParkLake Shopping Center în căutarea punctelor din clasamentul mondial și cu speranța că vor evolua pentru naționalele lor și la viitoarele ediții ale Jocurilor Olimpice. Baschetul 3×3 este disciplină olimpică începând de la ediția Tokyo 2020 și va fi prezent în programul Jocurilor și la Paris 2024 și Los Angeles 2028.

Ambele câștigătoare ale conferinței, atât la masculin cât și la feminin, se vor califica la finala mondială care va avea loc în luna septembrie în Mongolia, la Ulaanbaatar.

Va fi un adevărat festival urban de sport, cu trei zile pline de meciuri de baschet, dar și alte momente speciale. Pauzele dintre meciuri vor găzdui pe terenul central momente de entertainment sau concursuri cu premii pentru spectatori.

Fanii baschetului vor avea de asemenea o zonă dedicată, cu jocuri tematice, iar muzica va fi asigurată non-stop de către DJ-ul evenimentului.

Spectatorii care doresc să participe la eveniment însoțiți de animalul de companie sunt de asemenea bine veniți, ParkLake Shopping Center fiind pet-friendly.

Zilnic, programul evenimentului este între orele 14.00 și 21.00.

Programul complet al meciurilor îl veți putea găsi aici:
Etapa 4, vineri, 21 iulie – https://nationsleague.fiba3x3.com/…/bucharest…
Etapa 5, sâmbătă, 22 iulie – https://nationsleague.fiba3x3.com/…/bucharest…
Etapa 6, duminică, 23 iulie – https://nationsleague.fiba3x3.com/…/bucharest…

Evenimentul este organizat de către Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet în colaborare cu ParkLake Shopping Center și este finanțat de către Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Partenerii evenimentului sunt: Mastercard, Nike, Nivea, Tissot, Horizon și Pep&Pepper.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.