Train, o soluție modernă pentru antrenamente de baschet, conturată de Vlad Moldoveanu, unul dintre cei mai buni jucători români ai acestui sport.

Dacă ești un jucător sau jucătoare de baschet e foarte probabil să fi avut următoarea experiență: un antrenament, un meci sau un sezon se încheie și îți dorești să joci mai bine. Poate știi deja ce trebuie să îmbunătățești în jocul tău, poate nu, însă un lucru e clar, trecerea la următorul nivel e un obiectiv important de atins.

“Am avut mulți tineri care m-au întrebat prin ce metode pot deveni jucători mai buni” ne-a spus co-fondatorul platformei Train, Vlad Moldoveanu, fost căpitan al echipei naționale a României. “Pe lângă a le recomanda să găsească un bun antrenor pentru dezvoltare individuală și să facă mai multe antrenamente, n-am avut în realitate un răspuns mai bun.”

În afara pregătirii cu antrenori și preparatori fizici, opțiunile de dezvoltare a jucătorilor se încadrează în două categorii: să petreci multe ore căutând clipuri video pe YouTube sau pe platformele de socializare pentru exemple de calitate sau să găsești antrenori de individualizare sau antrenori care vând cursuri online.

Fiecare dintre aceste opțiuni are neajunsuri. Antrenorii au un volum limitat de timp pe care îl pot petrece în a lucra cu jucătorii individual. Preparatorii fizici și antrenorii pot reprezenta un cost destul de mare pentru mulți tineri sau familiile acestora (pentru cursuri de pregătire individuală) iar la fel, timpul lor este limitat. Un jucător poate pierde mult timp în căutarea unor cursuri online pe YouTube sau social media (și poate fi ușor distras de alte tipuri de content). Mai este și aspectul că odată ce ai achiziționat un curs online, înseamnă că vei fi blocat urmărind un singur tip de metodologie de antrenament.

Vlad, împreună cu co-fondatorii platformei Train, s-au gândit că trebuie să existe o metodă mai bună. Când n-au reușit să găsească o soluție, s-au hotărât să o creeze.

Train este o platformă online de antrenament și educație în baschet care colaborează cu antrenori din întreaga lume pentru a crea cursuri de baschet de calitate pentru jucători de toate nivelurile.

“Din perspectiva jucătorilor, am vrut să ne asigurăm că platforma este accesibilă din punct de vedere financiar, că nu promovăm un singur stil sau metodologie de antrenament și să ajungem la punctul la care putem spune că Train este singura resursă de care are nevoie un jucător pentru a-și dezvolta jocul în afara antrenamentelor de echipă.” spune Vlad. “Cred că suntem pe drumul corect pentru a atinge această țintă.”

Pilonul pe care se sprijină platforma Train este reprezentat de antrenori. Echipa Train recrutează și dezvoltă colaborări cu antrenori și preparatori de toate nivelurile, ajutându-i să producă și să promoveze cursurile lor. Antrenorii câștigă bani folosindu-se de cursuri într-o varietate de moduri, printre care plata directă a unei sume pentru cursuri validate pe site, bani câștigați prin recomandarea platformei către audiențele fiecăruia și desigur, câștiguri din streaming pe site.

În perioada scurtă de la momentul lansării platformei, Train a concretizat colaborări cu antrenori de elită, atât din Statele Unite cât și din România, ce au experiență în a antrena jucători de nivel NBA, WNBA, NCAA, Euroleague dar și în baschetul juvenil și circuitul FIBA 3×3. Trei exemple ar fi San Dixon, fostă jucătoare WNBA ce în prezent este director de programe sportive la Los Angeles Sparks dar și antrenoare principală pentru Mamba Academy și ambasador Nike dar și Kerry Darting și Marius Williams, antrenori ce au pregătit atât jucători de nivel NBA ca Devonte Graham, Josh Jackson sau Tim Hardaway Jr. precum și tineri jucători de colegiu angrenați în anul precedent în NCAA March Madness, turneul celor mai bune echipe de baschet la acest nivel de vârstă.

“Train este o platformă, nu o organizație de baschet sau metodologie. Când antrenorii produc cursuri pentru noi, acestea sunt publicate și promovate sub brandurile lor. Ne dorim ca antrenorii ce folosesc Train să își poată crește audiența și să obțină un venit suplimentar. Platforma devine un succes dacă antrenorii cu care colaborăm au succes.”

Scopul ultimativ al platformei Train este nu doar să devină o resursă utilă și la îndemână pentru jucătorii de baschet, având cea mai mare colecție de conținut de baschet de calitate ci și să devină o platformă care ajută jucătorii să găsească și să interacționeze cu antrenori de talie internațională la un nivel personal.

Cei ce sunt în căutarea unui mod de a-și dezvolta aptitudinile și jocul de baschet în general pot să testeze platforma gratuit timp de 7 zile. Ulterior, abonamentele încep de la 9.99 dolari pe lună.

Antrenorii ce sunt interesați de a colabora cu Train, pot trimite un mesaj prin platformele de socializare Instagram, Facebook sau Twitter la @gotrainbb.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.