“The Bullet” pentru Raiffeisen Bank Bucharest Challenger. Campionii mondiali, la București

Cu 11 turnee câștigate în 2016, din 20 de participări în circuitul mondial de baschet 3×3, Novi Sad Al Wadha este echipa-etalon a duelorilor purtate la un singur panou. Un brand în sine, un cvartet reputat și sută la sută profesionist, atras de un sponsor puternic din zona deșertică a Asiei pentru a arbora culorile Emiratelor Arabe, Novi  Sad vine la București după o victorie mare la FIBA 3×3 World Tour Utsunomiya Masters 2017, deși nu a jucat în formula tradițională, Marko Zdero fiind accidentat. Dejan “Maestro” Majstorovic a fost desemnat MVP, iar acesta, alături de Dusan Bulut, Marko Savic si Nikola Pavlovic,  a învins puternica echipă slovenă Ljubljana încă din grupe.

Star player: Dusan “The Bullet” Bulut. Fostul număr unu mondial este star-ul celor de la Novi Sad, cel care de cele mai multe ori este capabil să ia pe cont propriu un final încâlcit de meci și să facă diferența în favoarea echipei sale. Dacă pentru organizatori, printre imaginile care au rămas pe retină după Europeanul din 2016 este și cea cu Dusan Bulut ieșind din liftul hotelului cu extinctorul în mână și declanșându-l în recepția hotelului, pentru oricine l-a văzut jucând pe “Glonț”, Novi Sad este “must-see” la Bucharest Challenger, în perioada 12-13 august.

Rivalitatea Novi Sad Al Wadha – Ljublijana promite scântei la București: slovenii au rupt monopolul sârbesc din fruntea clasamentului  individual mondial de 3×3 și doar Dusan Bulut mai prinde podiumul, dar pe doi, nu pe locul 1.  Campioni mondiali în 2016 și 2017 la baschet 3×3 sub culorile Serbiei, cvartetul de șoc din Novi Sad  a încântat publicul bucureștean și la edițiile precedente ale turneului Challenger, și la primele ediții de Campionat European.

Așadar, în Piața Universității revin așii familiari din țara vecină, adevărate legende ale noii discipline olimpice.

Participări la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger: 2012, 2013, 2016,

Cel mai bun rezultat: Campioni – 2013, 2016

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.