Campioana Europei ia cu asalt Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Probabil că nimeni nu ar fi pariat la începutul FIBA 3×3 Europe Cup 2017, care a avut loc la Amsterdam, că echipa Letonia va ajunge măcar în semifinale. Primele lor meciuri de la turneul final au reprezentat un semnalul că patru băieți care vor veni și la București, Nauris Miezis, Karlis Lasmanis, Edgars Krumins și Agnis Kavars, sunt puși pe fapte mari.

Și până la urmă au mers până la capăt, reușind să treacă în semifinale de campioana mondială și cea mai bună echipă din lume, Novi Sad (Serbia) și apoi de deținătoarea titlului, Slovenia, într-o finală dramatică câștigată cu 16-13. Ca o consecință a prestațiilor sale Miezis a fost ales și MVP-ul competiției europene.

Mai mult, letonii tocmai s-au impus la Moscow Open, un alt Challenger de tradiție din Europa de Est.

Star player: Nauris Miezis

Ales cel mai bun jucător de la FIBA 3×3 Europe Cup, Miezis și-a condus echipa către titlu reușind prestații solide în fiecare meci. El a încheiat pe locul trei în clasamentul marcatorilor, cu 31 de puncte în cinci partide, șapte dintre puncte venind în meciul decisiv cu Slovenia. Viteza este principalul atu al său, iar la capitolele crossovers și stepback jumpers stă de asemenea foarte bine, fiind armele cu care își năucește adversarii.

Letonii în premieră la Challenger

Este pentru prima oară când o echipă din Letonia vine la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger și cu siguranță postura din care vine este un argument puternic pentru a se afla pe lista echipelor de urmărit la acest turneu. Cu campioana mondială Serbia (Novi Sad) și cu campioana europeană Letonia (Riga Ghetto Basket) printre participante, Raiffeisen Bank Bucharest Challenger nu poate fi ratat!

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.