Rahova îi trimite pe cei mai “faini” la Bucharest Challenger. Echipă de tradiție pentru jucătorul român #1

Rahova’s Finest este, alături de Școala Veche, unul dintre brandurile consacrate în 3×3-ul românesc și în turneele marca Sport Arena Streetball. În 2017, echipa țesută cu fire puternice ale unor prietenii de lungă durată, din liceu sau chiar școala generală, este din nou echipa lui Cătălin Vlaicu – jucătorul român numărul unu în clasamentul mondial individual (poziția 92).  Finalistă a primei ligi europene de 3×3, Rahova’s Finest vine la Challenger într-o formulă clasică – Cătălin Vlaicu, Alin Bordei, Alin Spahiu și Victor Constantin, aka Papaloukas. Cu trei victorii consecutive în circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball  Tour 2017, băieții din Rahova au făcut deja meciuri foarte bune în acest sezon.

Star player: Cătălin Vlaicu

Campionul european din 2014 a rămas singurul reprezentant al României în prima sută mondială la 3×3, iar după ce a făcut câteva sezoane în naționala de 3×3, înscrisă sub diferite nume în competiții (de exemplu, “Tricolorii”), Sarma a revenit în echipa de suflet, alături de nucleul greu format din Tom și Țiganu’. Forța și experiența pivotului la cel mai înalt nivel al baschetului 3×3 sunt atuuri importante, la fel și ambiția și personalitatea puternică de pe teren, una războinică și când vine vorba de adversari, dar și de arbitri.

Rahova’s Finest are duel încins și cu Școala Veche, între echipele care și-au disputat practic supremația în România în acest sezon, dar și cu echipele de top ale lumii care vor ajunge în Piața Universității între 12 și 13 august.

Istoria ține cu Rahova, echipă câștigătoare la primul turneu cu participare internațională din 3 la 3-ul românesc. Și pentru că, nu-i așa, lumea e mică, iar lumea 3×3-ului este și mai mică, o adevărată familie – Victor Constantin îi poate cere pe ultima sută de metri două-trei sfaturi fratelui său, Andrei, cel care a făcut parte din primul cvartet românesc calificat la o ediție de World Tour Final – în 2012, la Miami, alături de Vlaicu, Santana și Sergiu Souca, de la ChocoLoco.

Tot istoria spune că, în fiecare an, în semifinalele turneului Challenger ajunge cel puțin o echipă românească.  Vlaicu a jucat o singură dată la Challenger alături de Rahova’s Finest – sfert de finală, în 2013. A jucat însă finală în 2014 – cu Tricolorii, semifinală în 2016 – cu Tricolorii Bucharest și un nou sfert de finală în 2012 – cu Ironia Fină.

Participări anterioare la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger: 2013, 2014

Cel mai bun rezultat: sfert de finală – 2013 și 2014

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.