Terenuri de vis: Baschet la înălțime

Unul dintre cele mai spectaculoase terenuri de baschet realizate vreodată, chiar dacă doar temporar și în scop comercial, pentru promovarea unui brand, a fost asamblat la 3454 de metri deasupra nivelului mării, pe ghețarul Aletsch din Alpii Elvețieni.

Acțiunea a fost realizată de către Tissot în 2016, atunci când principalul lor endorser, superstarul francez Tony Parker a jucat baschet în creierii munților, pe un teren înconjurat doar de zăpadă.

Jucătorii au fost bine echipați, temperatura la ora jocului demonstrativ fiind de aproximativ trei grade Celsius, iar soarele orbitor a transformat ochelarii de soare într-un accesoriu cu adevărat necesar. Pe lângă vedeta NBA au fost prezenți atunci jucători de la echipa pe care acesta o deține în Franța, Asvel Basket, precum și de la echipe din prima ligă elvețiană.

Interesant este că acest teren construit la 3454 de metri nu a intrat în Cartea Recordurilor Guiness. Performanța pentru terenul de baschet aflat la cea mai înaltă altitudine este deținută de arena echipei Lhasa Pure Land, din Tibet, care se află la 3658 de metri. Lhasa Pure Land evoluează în CBA, campionatul Chinei.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.