Știința București a fost marea câștigătoare a turneului 4

Cu 3 echipe aflate în primele 4 la Open Masculin, Știința a fost echipa din prim-planul ultimului turneu din acest sezon desfășurat la Poli Arena.

Al patrulea turneu din acest sezon a fost și cel mai lung, cu 154 de echipe înscrise la 14 categorii de vârstă. Competiția a avut un început pe cinste, unul dintre primele patru meciuri care au dat startul evenimentului s-a decis în prelungiri. Deși ziua de vineri a fost cea mai scurtă, a fost cea cu cele mai multe meciuri care au ajuns în prelungiri, trei.

Știința București a jucat chiar într-unul dintre ultimele meciuri de vineri, terminând prima seară cu o victorie. Iar asta a fost doar un preview pentru ultima imagine a turneului de duminică, atunci când finala a fost jucată între două echipe ale clubului Știința.

Sportul Studențesc, una dintre câștigătoare

O altă echipă de tradiție care s-a remarcat la acest turneu este Sportul Studențesc. Prima finală jucată de Sportul a fost sâmbătă la U18 feminin, finală pierdută cu scorul de 12-9 împotriva echipei “dd+”.

Cel mai bun moment pentru Sportul Studențesc a fost însă finala de la Open Feminin. CSM Constanța conducea cu 11-14, dar de atunci nu a mai marcat niciun punct. Cu 7 secunde rămase, scorul era 14-13 pentru jucătoarele de la malul mării, iar posesia era la adversare. Mingea a ajuns la Anisia Pușcașu care era cu spatele la panou când mai erau 4 secunde din meci. Timp suficient pentru un “fadeaway” imparabil de pe un picior care a trimis finala în prelungiri.

În overtime, Constanța a avut primele ocazii de a închide meciul și a încercat să facă asta din prima cu două aruncări de două puncte, ambele ratate. Prima șansă pentru Sportul Studențesc din prelungiri a venit de la Anisia Pușcașu care a primit o pasă în afara semicercului, a driblat o dată, apoi un side-step, și o aruncare în urma căreia a rămas împrietrită în spatele liniei. Coș de două puncte cu panoul care a adus victoria. Pentru prima oară când a jucat la Open Feminin în circuitul Sport Arena Streetball, Anisia Pușcașu a adus victoria echipei sale și a primit titlul de MVP.

Pentru că fiecare seară s-a încheiat cu Știința, ultima finală de sâmbătă a fost între Agro Squad și Știința București la U21 masculin. Dar, de data aceasta Știința a fost învinsă, baieții de la Agro au câștigat cu 15-13.

Seria finalelor de duminică a început cu prelungirea celei mai lungi serii de victorii din acest sezon. La U10, Rechinii au câștigat pentru a patra oară din tot atâtea turnee, de data aceasta trecând de Cormorani în finală cu 8-6 cu ceva emoții după ce au condus chiar și cu 7-2. Matei, membru al acestei echipe la fiecare turneu din acest sezon a ajuns la 17 victorii din tot atâtea meciuri.

Dunk Contest

Mult așteptatul Baby Slam Dunk Contest a revenit la turneul 4, acolo unde s-au înscris 18 dintre cei mai curajoși juniori. Runda de preselecții a avut loc sub ochii a doi foști câștigători ai întrecerii de dunk-uri, Alex Burcea și Bogdan Andronic. După ce au fost selectați cei mai buni 12 pentru Baby Dunk, Matei Popa a obținut cel mai mare punctaj și a devenit campionul concursului de Dunk dedicat copiilor U12. Toți participanții de la Baby Dunk au fost premiați cu câte un joc de la Ideal Board Games. Imediat după a urmat și clasicul dunk contest, acolo unde Bogdan Andronic și-a trecut în cont al doilea titlu din această vară, și al doilea televizor HORIZON 4K QLED, premiul oferit câștigătorului.

Constanța s-a întors, dar Știința a rămas campioană

CSM Constanța a revenit la Open Masculin după ce nu a participat la al doilea turneu, dar competiția a fost acaparată de Știința. Constanța a cedat în semifinale împotriva Științei OG, iar în acel moment ultimele trei echipe rămase în competiția erau toate de la Știința. Prima echipă a lor a învins echipa a doua în cea de-a doua semifinală, iar finala s-a jucat între Știința 1 și Știința OG și a fost câștigată de Știința 1 cu 21-17. Ovidiu Negoiță a fost cel mai bun marcator pentru echipa câștigătoare și a primit titlul de MVP al turneului 4. Atât el cât și Anisia Pușcașu au primit un ceas special 3×3 oferit de Tissot prin importatorul Albini Prassa.

Legendele 3×3

Acest turneu a marcat și prima prezență din acest sezon a unor legende ale 3×3-ului. Angel Santana, membru al echipei care a câștigat aurul la prima ediție a Campionatelor Europene de baschet 3×3 și-a făcut debutul în acest sezon de 3×3. Echipa sa, CSU ASE 1, a fost eliminată în optimi de finalista categoriei, Știința București OG’s. Santana a înscris 21 de puncte în 3 meciuri, cu 8 reușite din spatele semicercului.

Tot pentru prima oară în această vară a jucat și Adi “Superman” Bențe. Legendarul dunker nu a reușit să treacă de faza grupelor, dar s-ar putea să-l revedem curând, asta pentru că următorul turneu se desfășoară la el acasă, în Timișoara.

Ce urmează

Turneul 5 #SAS2023 se joacă la Timișoara între 19-20 august. Înscrierile vor începe luni, 14 august ora 15:00. Turneul final al acestui sezon se desfășoară la Constanța.

Calificarea la FINALA Sport Arena Streetball!

Clasamentele individuale (NU pe echipe) la fiecare categorie vor fi criteriul principal pentru calificarea la turneul final. Astfel, cei mai buni jucători din clasament la fiecare categorie, în urma punctelor acumulate de-a lungul sezonului, vor fi eligibili să își alcătuiască echipa preferată pentru finală, cu cel puțin 2 (doi) jucători eligibili (calificați) și maxim 2 (doi) jucători invitați (necalificați). Numărul de jucători eligibili (calificați) va fi diferit la fiecare categorie în parte și va fi anunțat imediat după încheierea Turneului 5.

Sport Arena Streetball Tour 2023 este susținut de Mastercard, Nike, Horizon, Tissot, Albini Prassa, Ideal Board Games și Federația Română de Baschet. Radio-ul oficial al competiției este Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.