Jucătorii cu cele mai multe puncte de la fiecare categorie

Odată cu finalul turneului 4, circuitul #SAS2023 mai are de jucat o singură etapă înainte de marea finală. Între 19-20 august, baschetul 3×3 revine la Timișoara, iar înainte de asta verificăm care sunt cei mai buni jucători din această vară după cele patru turnee din București.

U10 – Matei

Cu 17 victorii din tot atâtea meciuri, Matei este liderul incontestabil al celei mai mici categorii de vârstă. Turneu de turneu, membrii echipei sale se mai schimbau, dar el a rămas cea mai bună piesa de puzzle a “Rechinilor”.

U12 Feminin – Echipa Genial Baschet

Categoria U12 feminin a avut echipe înregistrate doar la turneele 2 și 4, iar primul loc este împărțit de jucătoarele echipei Genial Baschet. Ele au câștigat a doua etapă și au fost finaliste în a patra, așadar Rais, Irina, Sarutz și Any ocupă primul loc la egalitate cu 180 de puncte.

U12 Masculin – ABC Play

Situație similară cu cea de la U12 feminin, doar că aici s-a jucat la fiecare etapă. Echipa ABC Play a avut aceiași membrii, Mihai Curuțiu, Mihai Chiruț, Bogdan Untariu și Mihai Ghencea, iar ei 4 împart primul loc cu 360 de puncte. La primele două turnee au terminat pe locul întâi, apoi au cedat în ultimul act în precedentele două.

U14 Feminin – Ștefania Tudor

Ea este singura baschetbalistă de la această categorie de vârstă care a participat la toate etapele. Cu 4 finale și un titlu, ea ocupă prima poziție în clasamentul U14 cu 340 de puncte, la 40 de puncte de ocupanta locului doi, Maria Dan.

U14 Masculin – Laguna Albastru

Cea mai consistentă echipă de la U14, Laguna Albastru se află pe primul loc la această categorie. Cu trei finale dintre care două câștigate, Vladimir Roșca, Alex Hadimbu, Barbaros Noah și Rares Osiac împart primul loc la U14 masculin cu 350 de puncte.

U16 Feminin – Forța Bega

Andrada Udrea, Raluca Sofican și Raisa Negru au jucat la fiecare etapă, au ajuns până în finală la fiecare etapă, și după cele 4 turnee ocupă la comun primul loc la U16 feminin cu 360 de puncte.

U16 Masculin – Michael Clark

Este singurul jucător din top 10 la această categorie care a jucat la fiecare turneu. A început sezonul cu un loc 7, dar ulterior a jucat două finale, câștigând una, înainte să piardă în semifinalele etapei a patra. Cu 280 de puncte, Clark este liderul de la U16 masculin.

U18 Feminin – Sofia Costescu, Balazsi Anne Marie

Cele două coechipiere de la Sportul Studențesc împart prima poziție a acestui clasament cu 180 de puncte după două finale și un titlu venit la turneul 3.

U18 Masculin – Robert Spoitoru, Cezar Unitu

Colegi de echipă la fiecare turneu, Spoitoru și Unitu sunt aproape de punctajul maxim. O singură etapă nu au reușit să câștige titlul, astfel cei doi sunt pe prima poziție de la U18 cu 360 de puncte.

U21 Feminin – Maia Grădișteanu

Cu 320 de puncte după ce a jucat la fiecare turneu, Maia Grădișteanu are 70 de puncte avans pentru locul întâi înainte de turneul de la Timișoara. Ea a terminat de fiecare pe podium, o dată și pe cea mai înaltă treaptă.

U21 Masculin – Francis Ghiță

Din 16 meciuri jucate de echipa sa, doar două au fost pierdute. Francis Ghiță ocupă primul loc la U21 masculin cu un total de 350 de puncte. A jucat trei finale, a câștigat două și are 70 de puncte peste ocupantul locului doi, Matei Stavarache.

Open Feminin – Cristina Badi, Georgiana Plăvițu

Cele două jucătoare au împreună 270 de puncte și sunt pe prima poziție de la Open Feminin. Au fost mereu aproape de finale, dar nu au ajuns niciodată până în ultimul act. Prezența lor în semifinale la fiecare turneu din vară le-a adus pe primul loc înainte de al cincilea turneu.

Open Masculin – Ovidiu Negoiță, Robert Nanu

MVP-ul turneului 4 și cel care a fost alături de el la fiecare turneu din această vară ocupă prima poziție de la Open Masculin cu 305 puncte. Au câștigat 19 meciuri din 21, având în prezent o serie de victorii care datează de la începutul turneului trei.

Over 35 Masculin – Ionuț Fogoroș

Precum s-a întâmplat la cea mai mică categorie de vârstă, și la cea dedicată celor mai experimentați jucători de baschet, ocupantul locului întâi este neînvins. Ionuț Fogoroș are 18 victorii din tot atâtea meciuri, cu maximum de puncte, 400.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.