Spectacol de baschet 3×3 la Veranda Mall: Meciuri decisive din Liga Națiunilor

Liga Națiunilor, competiția unde evoluează viitoarele staruri mondiale în baschetul 3×3, își va decide echipele calificate la finala mondială din Conferința Europa 4, la București între 11 și 13 august la Veranda Mall.

FIBA 3×3 U23 Nations League Triple Stop – Conferința Europa 4 este un eveniment organizat de către Sport Arena Streetball și co-finanțat de către Primăria Sectorului 2 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Liga Națiunilor, o competiție pe care România a găzduit-o de mai multe ori în ultimii ani, este considerată o rampă de lansare a tinerilor jucători pentru baschetul 3×3. În competiție participă echipe naționale ale Poloniei, Letoniei, Cehiei, Ucrainei, Croației și Irlandei. Tinerii jucători au astfel șansa de a acumula puncte în clasamentele mondiale, ierarhia pe națiuni contând pentru calificarea în competițiile europene și mondiale.

În acest sfârșit de săptămâna vom afla cele două echipe care se vor califica la finala mondială, care va avea loc în acest an în capitala Mongoliei, Ulan Bator.

Letonia, Cehia și Polonia, conduc clasamentul in competiția masculină, primele doua la egalitate de puncte în timp ce la feminin ordinea este Polonia, Cehia si Letonia, iar Irlanda este foarte aproape de podium.

Etapa cuprinde trei turnee distincte, în care echipele sunt împărțite în două grupe, iar câștigătoarele grupelor joacă finala. Componența grupelor se modifică de la un turneul la altul și de asemenea și echipele au posibilitatea să modifice lotul de patru jucători de la un turneul la altul.

Evenimentul va dura trei zile și va include, pe lângă meciurile de baschet 3×3 și o serie de activități de promovare a acestei discipline olimpice, precum și a sportului în aer liber în general. În pauzele dintre meciuri vor fi organizate concursuri pentru spectatori, care au astfel șansa să devină la rândul lor protagoniști pe terenul de baschet.

După debutul de la Tokyo 2020, acolo unde naționala feminină a României s-a clasat pe locul șapte, baschetul 3×3 își va continua periplul olimpic și la ediția Paris 2024.

Evenimentul FIBA 3×3 Nations League este co-finanțat de către Primăria Sectorului 2 București și este susținut de către Veranda Mall, Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Decathlon, Burger King, Kiss FM și Federația Română de Baschet. Partener global al evenimentelor FIBA 3×3 Nations League este Wilson.

 

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.