Baschet 3×3 la Iulius Town Timișoara: Super turneu pe 19-20 august

A cincea etapă a circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2023 se va juca în perioada 19-20 august, la Iulius Town, pe terenurile amenajate în Iulius Gardens.

Competiția care a definit modul în care se joacă baschet 3×3 nu doar în România ci și la nivel global a ajuns la sezonul cu numărul 18, iar Timișoara este primul oraș cu excepția Capitalei unde circuitul Sport Arena Streetball programează o etapă, după perioada pandemică.

INSCRIERI AICI!

Înscrierile pentru acest eveniment au loc începând de luni 14 august, ora 15.00 și se fac pe site-ul oficial al evenimentului, 3la3.ro. Înscrierile se pot face până la atingerea unui număr limită de 50 de echipe, cumulat, la toate categoriile, sau până miercuri, 16 august, ora 18.00. Taxa de participare este de 50 de euro pe echipă, și se achită online, la înscriere. Jucătorii care participă pentru prima oară în acest sezon la turneele Sport Arena Streetball și nu dețin un maiou oficial de joc, vor trebui să îl achiziționeze de la terenuri, înainte de primul meci din cadrul competiției, contra sumei de 100 de lei.

Categoriile de vârstă sunt sub 10 ani (mixt), sub 12, sub 14, sub 16, sub 18, sub 21, Open (seniori) și plus 35 (veterani), atât la masculin cât și la feminin. Vor fi acordate premii în bani și produse din partea partenerilor competiției la toate categoriile, valoarea totală a fondului de premiere depășind 5.000 de euro.

Evenimentele marca Sport Arena Streetball sunt adevărate festivaluri urbane de sport, care includ pe lângă meciurile de baschet 3×3, care se joacă pe muzică în permanență, numeroase activități pentru toată familia cu tematică principală baschetul. Acestea includ concursuri pentru toate vârstele, o zonă pentru fani și alte surprize.

Toți jucătorii care participă la turneele de baschet 3×3 desfășurate sub egida FIBA 3×3 primesc puncte în clasamentul mondial, în funcție de categoria și de nivelul turneului la care participă. Aceste puncte sunt contabilizate și în clasamentul mondial pe națiuni, care este unul dintre criteriile principale pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 precum și la turneele de calificare pentru JO.

Finala circuitului național Sport Arena Streetball va avea loc la Constanța în perioada 7-10 septembrie. Campioana Sport Arena Streetball 2023 la categoria Open Masculin va reprezenta România în circuitul mondial de baschet 3×3, FIBA 3×3 World Tour, la turneul Masters de la Amsterdam (6-7 Octombrie).

Evenimentele Sport Arena Streetball sunt susținute de către Mastercard, Nike, Horizon, Tissot, Ideal Board Games și Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.