Date cheie pentru fanii 3×3 în lunile august și septembrie

Calendarul evenimentelor de baschet 3×3 rămase din acest an a fost actualizat în urma realocării etapei cu numărul 5 din Sport Arena Streetball Tour 2023 la Timișoara, în zilele de 19 și 20 august.

Astfel, după etapa a 4-a, care a avut loc în perioada 28-30 iulie Poli Arena, în Universitatea Politehnică din București, Sport Arena Streetball Tour va călători la Timișoara, pentru prima oară în afara Capitalei după pandemie.

Etapa a 5-a din circuitul național de baschet 3×3 (programată inițial pe 25-27 august la București) se va juca în weekend-ul 19-20 august, pe terenurile ce vor fi amenajate în Iulius Town – Iulius Gardens.

Apoi, finala Sport Arena Streetball Tour 2023 va avea loc la Constanța, între 7 și 10 septembrie.

Clasamentele individuale (NU cele pe echipe) la fiecare categorie vor fi criteriul principal pentru calificarea la turneul final. Astfel, cei mai buni jucători din clasament la fiecare categorie, în urma punctelor acumulate de-a lungul sezonului, vor fi eligibili să își alcătuiască echipa preferată pentru finală, cu cel puțin 2 (doi) jucători eligibili (calificați) și maxim 2 (doi) jucători invitați (necalificați). Numărul de jucători eligibili (calificați) va fi diferit la fiecare categorie în parte și va fi anunțat imediat după încheierea Turneului 5.

Turnee internaționale

Pe lângă etapele rămase din #sas2023, alte două evenimente internaționale vor avea loc în România. Astfel, între 11 și 13 august, la Veranda Mall, în București, va avea loc o etapă din FIBA 3×3 U23 Nations League – Conferința Europa 4.

Apoi, în zilele de 9 și 10 septembrie, Constanța va găzdui, în premieră pentru România, o etapă din FIBA 3×3 World Tour, circuitul mondial profesionist masculin de baschet 3×3.

Calendarul complet:

11-13 august – FIBA 3×3 Nations League – Bucharest U23 – Veranda Mall

19-20 august – Sport Arena Streetball Tour, Etapa 5 – Timișoara, Iulius TownINSCRIERI AICI

7-10 septembrie – Sport Arena Streetball Tour, FINALA – Constanța, City Park Mall

9-10 septembrie – FIBA 3×3 World Tour Constanța Masters – Constanța, City Park Mall

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.