Sport și educație: Copiii din cadrul proiectului SCORE învață din primul manual de baschet 3×3

Primul manual de baschet 3×3, redactat și publicat în cadrul proiectului SCORE: Sportul în Comunitate – Onoare, Respect, Educație, s-a dovedit un instrument util pentru cei peste 130 de  copii din centrele sociale bucureștene implicate. Proiectul SCORE este finanțat prin programul În Stare de Bine susținut de Kaufland România și implementat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Manualul de baschet 3×3, care a fost distribuit tuturor copiilor din cadrul proiectului, cuprinde o serie de informații despre istoria baschetului 3×3, disciplină olimpică care a continuat tradiția streetball-ului, despre performanțele echipelor românești în competițiile internaționale, dar și o comparație între 3×3 și 5la5, cele două discipline ale baschetului.

De-a lungul proiectului SCORE, copiii au beneficiat de o puternică latură educativă, care a contribuit la dezvoltarea lor prin intermediul sportului și au folosit manualul pentru a afla cât mai multe despre jocul care a devenit marea lor pasiune.

Pe lângă informațiile generale, manualul de baschet 3×3 conține detalii despre pregătirea individuală a sportivilor dar și despre cele mai uzitate tactici în timpul jocului.

De asemenea copiii au avut șansa să afle mai multe despre doi sportivi reprezentativi ai acestei discipline, Dușan Domovici Bulut, considerat de mulți cel mai bun jucător de baschet 3×3 din istorie și Sonia Ursu, una dintre cele mai bune jucătoare de 3×3 din România, componentă a lotului olimpic de la Tokyo 2020. De altfel, într-una dintre activitățile interactive ale proiectului, copiii au intrat în direct cu Sonia Ursu, pe când aceasta se afla la Tokyo, în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice.

Primul manual de baschet 3×3 poate fi descărcat de AICI!

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.