Sport Arena UPB, grupa infernala la Istanbul

Sport Arena UPB, echipa din care fac parte Angel Santana, Bogdan Balanica, Sergiu Souca si Andrei Contantin va avea parte de o grupa extrem de dificila la FIBA 3×3 World Tour Masters Istanbul, din care fac parte campionii mondiali din Serbia si lituanienii care au castigat Moscow Open.

Proaspeti castigatori ai primului Campionat Mondial din istorie, sub steagul Serbiei, cei patru baieti care au fost prezenti si la Bucharest Challenger in echipa SK Millenium se vor intalni din nou cu romanii, in grupe la Mastersul de la Istanbul.

O alta echipa extrem de puternica si binecunoscuta jucatorilor romani este Vilnius, din Lituania, cu fostul jucator de Euroliga Mindaugas Budzinauskas in lot. Echipa din Lituania a pierdut in fata Pensionarilor Asigurati in semifinale la Prague International Streetball Cup, acolo unde romanii au terminat pe locul doi, dar si-au luat revansa in finala la Moscow Open, unde i-au invins pe Ursii Carpatini.

Sport Arena UPB are insa in componenta jumatate din echipa care i-a invins pe lituanieni la Praga (Santana si Balanica) si jumatate din echipa care i-a invins pe sarbi la Bucuresti (Souca si Constantin, de la Choco Loco, care a depasit SK Millenium in semifinale).

Celelalte doua echipe din grupa romanilor sunt Amman (Iordania) si Istanbul East (Turcia) despre a caror componenta nu se stie deocamdata nimic.

La prima vedere tragerea la sorti a aruncat cele mai bune echipe in grupa 2, cea din care face parte si Sport Arena UPB.

Din grupa 1 fac parte Voronezh (Russia), Tallin (Estonia), Plovdiv (Bulgaria), Hammanet (Tunisia) si Bratislava (Slovacia) iar in grupa 3 vor juca Istanbul West (Turcia), Kharkov (Ucraina), Mragowo (Polonia), Petra (Iordania), Ashgabat (Turkmenistan).

Primele doua echipe din fiecare grupa, alaturi de echipele de pe locul trei cu cea mai buna linie de clasament vor avansa in sferturile de finala.

Meciurile din grupe se vor juca la 1 septembrie, incepand cu ora 11.00, in timp ce meciurile eliminatorii se vor juca duminica 2 septembrie, seara.

Competitia va avea loc in zona plajei Caddebostan, un popular loc pentru baschetul de strada din Turcia.

 

Citește și: