EDITORIAL Cu ce ramanem dupa Mondiale?

de Adrian Popa

Romania a fost prezenta la primul Campionat Mondial de baschet 3×3 din istorie si a incheiat competitia cu o prezenta in optimile de finala in turneul masculin.

E mult? E putin?

Rezultatul in sine este fantastic. La ce alta competitie baschetbalistica de seniori, la nivel mondial, organizata de Federatia Internationala de Baschet, Romania s-ar mai putea lauda cu o asemenea performanta?

Ca sa nu mai vorbim despre victoria din partida cu Statele Unite. Cine stie cand o sa-i mai prindem pe americani intr-o asemenea formula? Vorbim aici despre o echipa nationala, aleasa de USA Basketball, in urma unui turneu intern de calificare!

Cine stie daca la urmatorul Campionat Mondial de 3×3 americanii, care nu prea gusta insuccesele din baschet, indiferent de competitie sau nivel, nu vor veni cu patru jucatori din NBA, poate nu superstaruri, dar indeajuns de valorosi incat sa nu se puna problema primului loc.

Putea face Romania mai mult?

Cu siguranta. Am avut doi jucatori rodati in aceasta vara prin turnee grele de 3×3, Angel Santana si Catalin Vlaicu, ambii cu prezente regulate la Sport Arena Streetball, si care, la Moscow Open, unul dintre cele mai tari turnee private din lume, au obtinut locul doi.

Insa lipsa de experienta la acest nivel a celorlalti doi jucatori din lotul Romaniei, Corpodean si Pop, cu toate ca sunt vicecampioni mondiali universitari, a contat enorm, in special in semifinala cu Rusia unde am avut avantaj de un om mai bine de un minut.

Duelurile au fost extrem de fizice, uneori chiar dure, iar presiunea a fost imensa.

Romania avea insa jucatori cu experienta necesara in baschetul 3×3 pentru a forta, si nu este deloc o utopie, un titlu mondial la aceasta competitie.

Si, ca o concluzie, Serbia, prima campioana mondiala din istorie la baschet 3×3,  a terminat pe locul trei la Sport Arena Bucharest Challenger. Exact aceeasi patru jucatori sarbi au fost prezenti si la Bucuresti sub numele de SK Millenium, acolo unde au cedat in semifinala in fata celor de la Choco Loco, o alta echipa de traditie de la Sport Arena Streetball.

 

Citește și:

One Thought to “EDITORIAL Cu ce ramanem dupa Mondiale?”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.