INTERVIU Santana: Romania putea juca in semifinale

Angel Santana, eroul Romaniei la Campionatul Mondial de baschet 3×3 de la Atena, dupa ce a marcat cosul decisiv al victoriei istorice cu SUA, a vorbit pentru 3la3.ro despre competitia din Grecia si a prefatat FIBA 3×3 World Tour Istanbul, acolo unde va participa alaturi de Bogdan Balanica, Sergiu Souca si Andrei Constantin in echipa Sport Arena UPB. 

Despre victoria istorica cu SUA

Americanii au venit cu o echipa foarte atletica, ca de obicei. Unul dintre ei joaca in liga a doua din Turcia, ceilalti erau din colegii si toti jucau foarte bine relatia unu la unu. Dar n-au cooperat foarte bine la trei la trei, nici n-au stiut foarte bine toate regulile. Daca intrai un pic mai tare in ei se cam speriau, am apelat la cateva smechetii (rade) si am incercat sa profitam de toate slabiciunile lor.

Despre cosul decisiv din meciul cu SUA

Mai dadusem de la distanta, mi-au intrat si am apelat la asemenea aruncari, pentru ca sub panou era destul de greu din cauza ca erau foarte atletici. Ultima arunca mi-a venit bine, am simtit-o si asta a fost.

Despre nivelul turneului

Am jucat anul acesta si la Moscova si la Praga si la Bucuresti si clar a fost cel mai tare turneu de trei la trei din aceasta vara, un adevarat campionat mondial. Au fost multe echipe bune, Franta a venit cu o echipa extraordinara, americanii au trimis cea mai buna echipa, mult peste cea care a fost la Moscova. Pana la urma a castigat Serbia, o echipa puternica, cu experienta, care stie foarte bine jocul trei la trei.

Despre cum s-au simtit meciurile din teren

Au fost partide foarte tari si foarte fizice. Arbitrii au lasat jocul foarte liber si au fost multe batalii. Cred ca s-a jucat chiar mai fizic decat la Moscova.

Despre nationala Romaniei

Nu cred ca am avut cea mai buna echipa posibila si totusi am pierdut doua meciuri in prelungiri, pe care le puteam castiga, si nu am pierdut nici un meci la o diferenta mare.  Cred ca daca il aveam in lot pe Silviu Lupusavei am fi putut juca o semifinala cel putin, poate chiar finala. A fost primul campionat mondial si cred ca daca aduceam o echipa mai puternica am fi putut reusi ceva si mai frumos.

Despre spiritul sau jovial pe teren si in afara lui

Pentru mine baschetul 3×3 este o forma de relaxare. In baschetul cinci la cinci e mai mult profesionism, e mai multa seriozitate, nu te poti manifesta cum vrei tot timpul. Dar aici ma simt liber, ma simt in largul meu si chiar daca pe teren se dau lupte adevarate, la final toti trebuie sa fim prieteni. Streetball-ul inseamna relaxare, distractie si asta incerc sa fac.

Despre FIBA 3×3 World Tour Istanbul

Avem o grupa dificila, dar totul este posibil. Sarbii, chiar daca au iesit campioni mondiali, au fost invinsi de Choco Loco la Bucuresti, iar acum avem in echipa doi dintre jucatorii lor. Avem o echipa puternica si abia asteptam sa jucam.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.