Spania, cu Garbajosa si Jimenez la Mondialele 3×3

Nationala de baschet a Spaniei pentru Campionatul Mondial de 3×3 de la Atena (23-26 august) ii va avea in componenta pe fostii campioni mondiali Jorge Garbajosa si Carlos Jimenez. 

Garbajosa, 35 de ani, si Jimenez, 36 de ani, au cucerit titlul mondial la baschet 5 la 5 in anul 2006. Cei doi il vor avea alaturi la Atena pe veteranul Alberto Angulo (42 de ani), medaliat cu argint la Eurobasket 1999.

Jorge Carbajosa, care a evoluat atat in Euroliga cat si in NBA, pentru Toronto Raptors, si-a facut incalzirea la baschet 3×3 intr-un meci demonstrativ pe care Comitetul Olimpic al Republici Cehe l-a organizat la Londra in timpul Jocurilor Olimpice.

„Ați crezut că dacă m-am retras din baschet nu mă veți mai vedea niciodată? (râde) Nu e așa. Baschetul mi-a intrat în sânge și e foarte greu să stau departe de el. Astfel, voi fi prezent în Grecia la finele săptămânii viitoare alături de Alberto Angulo și Carlos Jimenez, pentru a participa la Campionatul Mondial 3×3 și vom încerca să ne simțim bine. Pe această cale îi invit pe pasionați să vină alături de noi pentru a avea parte cu toții de voie bună” a declarat Garbajosa pentru gazzetta.gr.

Campionatul mondial de baschet 3×3 de la Atena se anunta unul extrem de puternic. Federatia Franceza de Baschet va selectiona cei patru jucatori din liga a doua (PRO B) in timp ce Grecia se va baza pe unul dintre cei mai buni tineri jucatori, Kostas Papanikolaou, castigator al Euroligii in sezonul trecut cu Olimpiakos Pireu si draftat in aceasta vara in NBA de catre New York Knicks.

Nationala Statelor Unite va fi prezenta cu o selectionata fara nume sonore, dupa o preselectie care a constat intr-un turneu de 12 echipe. Cei patru jucatori sunt Adetayo Adesanya (Naperville, Ill.), Ira Brown (Corsicana, Texas), Tyree Hardge (Surprise, Ariz.) si Allen DuBois Williams (Tempe, Ariz.).

informatii preluate de pe site-ul totalbaschet.ro au fost folosite la redactarea acestui material

Citește și:

One Thought to “Spania, cu Garbajosa si Jimenez la Mondialele 3×3”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.