Final magic al sezonului 2012 la Sport Arena Streetball

Duminica seara au fost desemnati campionii din 2012 la Sport Arena Streetball. Premierea a fost efectuata de Stefan Sandulache, secretar general al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, totul incheindu-se cu traditionala poza a premiantilor.

Sport Arena Streetball a adunat si in acest an peste 3.500 de baschetbalisti si baschetbaliste in cele cinci turnee, fiind, din acest punct de vedere, cea mai importanta competitie sportiva de masa care are loc in perioada de vara in Romania.

Meciurile au fost aplaudate din tribune de aproape 10.000 de spectatori prezenti de-a lungul verii la terenurile din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.

In 2012, Sport Arena Streetball si Sport Arena Bucharest Challenger au fost incluse in calendarul Federatiei Internationale de Baschet cu statut de competitii de calificare pentru FIBA 3×3 World Tour, care a cuprins in acest an cinci turnee Master (Sao Paolo, Vladivostok, New York, Istanbul si Madrid) precum si marea finala mondiala de la Miami (22-23 septembrie).

Prin organizarea acestor competitii, Sport Arena Streetball a contribuit la popularizarea baschetului 3×3, sprijinind astfel initiativa FIBA de a transforma acest sport intr-o disciplina olimpica.

Speram de asemenea ca am sprijinit indirect baschetul romanesc, avand printre participantii la Sport Arena Streetball multi jucatori romani de prima liga sau din loturile nationale, care s-au si relaxat dar in acelasi timp s-au si pregatit pentru competitiile oficiale organizate in Romania.

Nici in acest sezon nu au lipsit de pe terenurile din Politehnica nume mari ale sportului romanesc, unele deja devenite legende, care au fost alaturi de Sport Arena Streetball si de baschetul 3×3. Ne-au vizitat in 2012 Bogdan Stelea, Alin Petrache, vicepresedinte al ANST, echipa nationala de rugby, Ionut Pitbull Atodiresei, Ciprian Sora, campionul national de raliuri Vali Porcisteanu si coechipierii sai Edwin Keleti si Alex Filip, atletele Esthera Petre si Viorica Tigau, echipa nationala de polo, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Marius Lacatus, trupa X-treme Brothers si romanul care ne-a reprezentat cu succes in cel mai tare campionat de baschet din lume, Ghita Muresan.

Au fost alaturi de noi si in 2012, Ecaterina Andronescu, ministrul educatiei, Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti, Stefan Sandulache, secretar general al ANST si am avut onoarea de a fi vizitati de organizatorii Campionatului Mondial de baschet 3×3 care va avea loc in Grecia la sfarsitul lunii august dar si de Ryan Burke, reprezentantul firmei Sport Court, cea care furnizeaza suprafata de joc de la Sport Arena Streetball si de la turneele 3×3 FIBA Master.

In numele tuturor participantilor din sezonul 2012, Sport Arena Streetball multumeste partenerilor de la Dolce Sport, Raiffeisen, Champion, Gatorade, The Group, Compeed, Radacini Motors, Golden Brau, care ne-au ajutat sa ducem la bun sfarsit acest sezon.

Interesul mass-media a fost unul foarte mare, atat pentru campionatul Sport Arena Streetball. Stiri transmise la Pro TV, Sport.ro, Dolce Sport, TVR, Realitatea TV, Romania TV, Digi Sport, articole publicate in Gazeta Sporturilor, Pro Sport, Adevarul, Click, revista Sport Revolution, pe site-urile gsp.ro, dolcesport.ro, prosport.ro, sport.ro, adevarul.ro, click.ro, frbaschet.ro, totalbaschet.ro, slamdunk.ro au alcatuit imaginea competitiilor organizate de Sport Arena in 2012.

Pagina noastra de Facebook (www.facebook.com/SportArenaStreetball) a adunat aproape 3.000 de fani de la inceputul acestui sezon, numarul fiind in continua si constanta crestere, iar canalul nostru de pe youtube (www.youtube.com/sportarena) are peste 1.100.000 vizualizari .

Sport Arena Streetball va asteapta in 2013 la un nou sezon, care se anunta unul al recordurilor, avand in vedere ca avem in plan extinderea bazei sportive din Universitatea Politehnica Bucuresti , care va putea astfel gazdui la un singur turneu un numar mai mare de jucatori.

Pana atunci insa, va invitam sa fiti alaturi de noi prin intermediul site-ului www.3la3.ro, care va va oferi ultimele noutati legate de baschetul 3×3 din Romania si de pagina noastra de facebook, www.facebook.com/sportarenastreetball, unde vom fi in permanenta in legatura cu fanii nostri.

De asemenea, pina la anul, va sugeram sa cititi cartea „Slamdunk.ro” lansata de Alin Savu la turneul 1 Sport Arena Streetball. Radu Paraschivescu scrie pe blogul sau o altfel de recenzie a acestei carti: „O lansare de carte pe un teren de baschet din curtea Politehnicii. Nimic aulic, nimic pompos. Peste o sută de tineri – unii asudaţi după terminarea unui meci, alţii spectatori de ocazie – se uită la câţiva purtători de prestigiu trecuţi de şaizeci de ani… E un sport în care, de la Wilt Chamberlain la Alin Savu, oamenii aruncă la coş. Sigur, asta se petrece şi în viaţa din afara terenului. Numai că în viaţa aceasta aruncatul la coş înseamnă ruptură, despărţire, final. Pe când în căciulă acelaşi aruncat înseamnă continuare a meciului, a urmăririi, a luptei cu timpul, cu limitele şi cu limitele timpului.”

Le uram succes echipelor romanesti care vor juca la Madrid si Istanbul pentru a se califica la finala de la Miami, de asemenea echipelor nationale de baschet 3×3 care ne vor reprezenta la Campionatele Mondiale de seniori.

Antrenati-va si fiti pe faza in continuare, anul nu s-a terminat si este posibil sa aveti parte de cateva surprize din partea Sport Arena Streetball!

Citește și: