Echipa Castori merge la FIBA 3×3 World Tour Madrid

Cel de-al optulea sezon al singurului campionat de baschet 3×3 din Romania, Sport Arena Streetball, s-a incheiat duminica seara cu victoria echipei Castori, cea care si-a castigat astfel dreptul de a reprezenta Romania la FIBA 3×3 World Tour Masters Madrid.

Castori, campioana la categoria masculin +18 ani, este a doua echipa romaneasca ajunsa intr-una dintre cele doua finale europene ale circuitului initiat de Federatia Internationala de Baschet, dupa ce Pensionarii Asigurati au castigat, acum o saptamana, turneul international Sport Arena Bucharest Challenger, si s-au calificat la Mastersul FIBA de la Istanbul.

A fost un final cum nu se putea mai incadescent, Castorii castigand in prelungiri finala cu Ironie Fina, una dintre principalele favorite la titlu. Vlad Andronescu a marcat o aruncare libera decisiva care a valorat cat o calificare, cei patru componenti ai echipei primind imediat din partea organizatorilor tricourile de campioni, cu inscriptia: „Sport Arena Streetball ma trimite la Madrid”.

15 echipe din Europa vor fi prezente la Madrid, primele doua dintre ele urmand sa se califice la finala de la Miami. Premiile in bani sunt in valoare totala de 19.500 de dolari. Echipa castigatoare primeste 12.000 de dolari, finalista va fi recompensata cu 5000 de dolari, castigatorului concursului de dunkuri cu 2000 de dolari, iar finalistul cu 500 de dolari.

De asemenea, castigatorul concursului de aruncari de trei puncte va primi ca premiu o camera de filmat Samsung de ultima generatie.

Citește și: