Europenele de baschet 3×3 revin la București! Va fi show în AFI Palace Cotroceni

Cele mai bune echipe de baschet 3×3 din Europa își dau întâlnire la București, între 2 și 4 septembrie, la cea de-a doua ediție a Campionatelor Europene de Baschet 3×3. Evenimentul va avea loc în AFI Palace Cotroceni.

În total 24 de echipe naționale, 12 la masculin și 12 la feminin, din 16 țări, se vor duela în arena special amenajată pe patinoarul din AFI Palace Cotroceni, de-a lungul a trei zile pline de baschet dar și de demonstrații de slam-dunk, freestyle, street-dance și concursuri pentru public. Accesul este liber.

Naționala României va încerca să își apere titlul cucerit în competiția masculină în 2014, dar va avea o adversară dificilă încă din faza grupelor. Tricolorii se vor reîntâlni cu Rusia, echipă pe care au învins-o chiar pe teren propriu la precedenta ediție a Mondialelor, Moscova 2014. Între timp Rusia cucerit titlul la Jocurile Europene de la Baku, din 2015 și este una dintre favorite la București.

Cea de-a treia echipa din grupă este naționala Slovaciei. Primele două echipe se califică în faza sferturilor de finală.

La feminin, România se va duela cu vechea rivală Ungaria. Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară chiar în vara acestui an, la turneul de calificare din Andorra, acolo unde vecinele noastre s-au impus în finală cu 17-10. România a învins Ungaria de mai multe ori pe parcursul sezonului trecut, la turneele Sport Arena Streetball.

Din grupă mai face parte și Belgia, medaliată cu bronz la prima ediție a Europenelor, care a avut loc tot la București, în Piața Universității, în 2014.

Din programul Campionatelor Europene de Baschet 3×3 face parte și un incendiar concurs de slam-dunk la care vor participa cei mai buni atleți din Europa. Fanii vor putea de asemenea să vadă momente de freestyle cu mingea de baschet, vor putea la rândul lor deveni staruri în concursurile care le sunt dedicate, iar majoretele de la Dracula’s Girls, vicecampioane europene alături de trupe de street-dance, vor întreține atmosfera în pauze.

Campionatele Europene de Baschet 3×3 se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Baschet și sunt organizate de către Sport Arena, ACS Sport Promotion și Federația Română de Baschet cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primăriei Municipiului București, PROEDUS și a Universității Politehnice București. Partenerii evenimentului sunt: Telekom România, AFI Palace Cotroceni, Nike, Gatorade, The Group și Wilson, sponsor global al FIBA 3×3. Powered by Kiss FM și Vice.

Citește și: