Sârbii la putere! Olymp Belgrad a câștigat finala 3×3 Superbet Tour

Olymp Belgrade a devenit campioana primei ediții a circuitului de baschet 3×3 Superbet Tour, care s-a încheiat duminică seara în AFI Palace Cotroceni, după cinci turnee desfășurate de-a lungul verii.

După succesele repurtate la Jocurile Olimpice de la Rio, sârbii au dovedit încă o dată că știu să domine în jocurile de echipă și au învins în finală echipa Tricolorii București, alcătuită din componenți ai naționalei de baschet 3×3 a României, scor final 21-12.

După trei zile de meciuri, care au animat zona patinoarului din AFI Palace Cotroceni, sârbii au obținut biletele pentru FIBA 3×3 World Tour, urmând să participe la Turneul Master de la Debrecen, au încasat un cec în valoare de 4000 de lei și au primit ceasurile de campion Casio G-Shock, din colecția premium, în valoare de 4600 de lei fiecare, oferite de B&B Collection.

Eșecul Tricolorilor în finală vine cu o săptămână înainte de Campionatul European de Baschet 3×3, care va fi găzduit tot de AFI Palace Cotroceni, în perioada 2-4 septembrie 2016. La feminin, în schimb, naționala s-a impus fără probleme în finală, adjudecându-și titlul de campioană.

Toți câștigătorii, de la toate categoriile de vârstă au primit tricourile de campion pentru ediția 2016 a circuitului 3×3 Superbet Tour. Premierea a fost oficiată de Ștefan Săndulache, directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Și vedetele au jucat baschet în AFI Palace Cotroceni. Ruby a fost inițiată în tainele aruncărilor la coș de către Angel Santana, campionul European la baschet 3×3 și a fost premiată de Pegas, partenerul evenimentului, cu o bicicletă. Cunoscuta cântăreață a primit și tricoul oficial al competiției. Alături de eveniment a fost și Liana Stanciu, cea mai cunoscută voce din radioul românesc, care a fost de asemenea premiată de Pegas.

Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3×3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea baschetului 3×3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020. Baschetbaliștii români ar putea avea astfel șansa în viitor de a călca pe urmele legendelor sportului românesc și de a lupta pentru a accede în cea mai importantă competiție sportivă a planetei.

Finala circuitului national 3×3 Superbet Tour este un turneu marca Sport Arena Streetball organizat de ACS Sport Promotion în colaborare cu Direcția de Sport și Tineret a Municipiului București și AFI Palace Cotroceni și este susținut de Superbet, Gatorade, Casio G-Shock, Ursus Cooler, Nike, Vitamax și Bicicletele Pegas. Powered by Kiss FM și Vice.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.