Romanii ataca din nou coroana mondiala la baschet 3×3

Echipa Bucharest UPB va participa, pentru al doilea an consecutiv, la FIBA 3×3 World Tour Final, ultimul act al circuitului mondial organizat de catre Federatia Internationala de Baschet. Competitia va avea loc in perioada 4-5 octombrie, la Istanbul.

Formatia care reprezinta singurul campionat de baschet 3×3 din Romania, Sport Arena Streetball, este singura, dintre participantele din acest an, care revine in marea finala mondiala, dupa ce in 2012 a ocupat locul 6 in turneul disputat la Miami. 

Doi dintre jucatorii care au reprezentat atunci Romania vor fi prezenti si la Istanbul, este vorba despre Catalin Vlaicu, cel mai bine clasat jucator roman in FIBA 3×3 World Rankings (www.3x3planet.com/Rankings), locul cinci, si Angel Santana, unul dintre cei mai reprezentativi jucatori din circuitul mondial, in prezent pe locul 20 mondial.

Alaturi de cei doi, din echipa Bucharest UPB mai fac parte Catalin Bordei, MVP-ul sezonul 2013 la Sport Arena Streetball, un jucator cu un salt spectaculos in clasamentul mondial, acolo unde in prezent ocupa pozitia a saptea, si Alin Spahiu, campion in acest an la Masterul Sport Arena Streetball, alaturi de Bordei si Vlaicu.

Echipa Bucharest UPB este cap de serie numarul 1 si va juca in faza grupelor cu Nagoya (Japonia), Jakarta (Indonezia) si Caddebostan (Turcia). Romanii deschid balul la Istanbul, vineri, de la ora 14.20, impotriva reprezentatei tarii gazda.

Ce patru jucatori romani si-au castigat dreptul de a participa la marea finala mondiala dupa ce s-au clasat pe locul al doilea in Mastersul FIBA 3×3 World Tour de la Praga, unde au pierdut in ultimul act in fata sarbilor din Novi Sad, campionii mondiali din 2012.

La Istanbul se vor lupta pentru premiile puse in joc, in valoare totala de 20.000 dolari, cele mai bune zece echipe din lume, clasate pe primele doua locuri in cele cinci Mastersuri din 2013: Tokyo, San Juan, Praga, Lausanne si Rio de Janeiro, alaturi de doua wild-card-uri, acordate de FIBA gazdelor din Istanbul.

De asemenea, doi dintre cei mai buni dunkeri din Europa, Dimitri „Smoove” Krivenko (Ucraina) si Rafal „Lipek” Lipinski (Polonia), vor fi starurile concursului de slam dunk care va avea loc simbata, 5 octombrie.

Sport Arena Streetball va va tine la curent cu desfasurarea evenimentelor de la Istanbul prin intermediul paginii oficiale de Facebook, www.facebook.com/sportarenastreetball si a site-ului www.3la3.ro

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.