Echipa Bucurestiului, locul cinci la finala mondiala de baschet 3×3

Echipa Bucharest UPB s-a clasat pe locul cinci la finala FIBA 3×3 World Tour, care a avut loc weekend-ul trecut la Istanbul si a fost dotata cu premii in valoare totala de 30.000 de dolari. Romanii si-au depasit performanta obtinuta anul trecut la Miami, atunci cand au ocupat locul sase.

Aventura celor patru jucatori care au reprezentat Bucurestiul si Romania in circuitul mondial de baschet 3×3, Catalin Vlaicu, Angel Santana, Catalin Bordei si Alin Spahiu, s-a oprit in sferturile de finala ale turneului de pe malul Bosforului.

Dupa ce au incheiat faza grupelor pe primul loc, confirmandu-si statutul de cap de serie numarul unu, baietii nostri au avut un meci crancen in sferturile de finala in fata unei extrem de artagoase echipe din Kranj, Slovenia. Doua cosuri marcate de la mare distanta de ex-iugoslavi pe final au contat decisiv, acestia impunandu-se cu 16-11.

Traseul celor patru temerari care au reusit sa puna din nou Romania pe harta baschetului mondial a inceput in aceasta vara, la Sport Arena Streetball, singurul campionat de baschet 3×3 de la noi, acolo unde au fost campionii sezonului 2013. A urmat turneul Masters de la Praga, acolo unde dupa doua prime meciuri catastrofale, romanii si-au revenit spectaculos si s-au calificat in finala, obtinand biletele pentru Istanbul.

Echipa din Romania a fost singura din circuitul mondial care a revenit printre cele mai bune 12 echipe din lume, dupa participarea de anul trecut de la Miami.

Catalin Vlaicu a ocupat locul al doilea in clasamentul marcatorilor de la Istanbul, cu o medie de 8,3 puncte pe meci, fiind depasit de sarbul Dusan Domovic Bulut (Team Novi Sad), care a inregistrat 8,5 puncte. Vlaicu a facut un adevarat tur de forta, dupa ce a jucat joi seara in Liga Nationala de Baschet, pentru echipa sa, Energia Rovinari, iar apoi a plecat la Istanbul. De remarcat ajutorul dat de catre Federatia Romana de Baschet si antrenorul echipei Energia Rovinari, Florin Nini, care au inteles importanta turneului final si au contribuit din plin la rezultatul de la Istanbul.

Angel Santana, unul dintre cei mai populari jucatori din circuitul mondial, a fost al doilea marcator al tricolorilor si al patrulea al turneului, cu 6,5 puncte pe meci, fiind si finalist al concursului de trei puncte pe care il castigase acum un an, la Miami.

Finala FIBA 3×3 World Tour 2013 de la Istanbul a fost castigata de slovenii din Brezovica care in finala au invins campionii mondiali din Serbia si si-au asigurat suprematia mondiala in 2013 si un cec de 20.000 USD.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.