Romania, roller-coaster în prima zi la Mondialele U18

Nationala masculina a Romaniei a incheiat prima zi de la Mondialele de baschet 3×3 rezervate juniorilor cu o victorie si doua infrangeri, avand un parcurs plin de suisuri si coborasuri.

Tricolorii au debutat in partida cu Rusia si au fost la un pas de o spectaculoasa revenire pe finalul partidei, insa in cele din urma au cedat cu 17-18. Vlad Georgescu si Marius Ciotlaus au marcat de la distanta, in timp ce Stefan Neagu a punctat de la interior pentru cinci puncte consecutive ale tricolorilor, de la 12-18, cu mai putin de un minut ramas de joc.

A fost insa insuficient, romanii nemaiavand timp sa faca un fault care sa le aduca posesia pentru o ultima aruncare. Romania a condus cu 2-0 si 3-2 in debutul meciului, dar apoi Rusia a preluat controlul si s-a distantat la patru puncte, 5-9 cand mai erau sase minute de joc. Adversarii nostri au mentinut un avans confortabil pana in ultimul minut si au rezistat pe final pentru a bifa primul succes.

Marcatori in meciul cu Rusia au fost: Neagu – 7 puncte, Ciotlaus – 5p, Georgescu – 4p si Rasty – 1p.

A doua partida a avut acelasi parcurs de adevarat roller-coaster. Romania a inceput mult mai decisa si s-a aflat mereu la conducere in primele sase minute ale jocului, conducand cu 9-4 la jumatatea meciului, dupa trei cosuri consecutive marcate de Dimtris Rasty.

A urmat insa un minut teribil, cu o coborare brusca in jocul echipei noastre, care s-a vazut egalata la noua cand mai erau patru minute de joc.

S-a mers cap la cap in urmatoarele faze, iar apoi slovacii au punctat de la mare distanta pentru 10-13 si mai putin de un minut de joc. Tricolorii s-au trezit insa, si au egalat la 13 dupa doua cosuri marcat de Ciotlaus si unul de Neagu. Defensiva a functionat si Romania a avut posesia cu 21 de secunde ramase de joc. Stefan Neagu si-a asumat aruncarea care avea sa se dovedeasca decisiva, a reusit-o, iar apoi slovacii nu au mai putut marca pentru a trimite meciul in prelungiri.

Marcatori: Neagu – 5 puncte, Rasty – 5p, Ciotlaus – 4 p.

Ultima partida a fost un adevarat cosmar, impotriva Thailandei, o echipa care nu castigase nicio partida si cedase cu Rusia la scor, 7-19. Asiaticii au deschis meciul cu un scor partial de 5-1 iar tricolorii nu au mai putut revenit decisiv. Neagu a marcat sapte dintre cele 11 puncte ale echipei noastre.   

foto: FIBA

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.