Romania, vicecampioana europeană universitară la baschet 3×3

După titlul european cucerit la seniori în toamna anului trecut, baschetul 3×3 aduce o nouă performanță pentru România. Sportivele universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia au cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene Universitare de baschet 3×3 care au avut loc la Kragujevac, în Serbia, la finalul săptămânii trecute.

Echipa formată din Marta Fodor, Alina Chivu, Bianca Voica și Dora Ardelean a reușit un parcurs de excepție, eliminând în sferturile de finala formația gazdă, Universitatea din Kragujevac, în timp ce în semifinale a trecut cu 14-10 de Universitatea Federală Siberiană din Rusia.

În ultimul act al competiției slovencele de la Universitatea din Ljubljana s-au dovedit mult prea puternice și s-au impus cu 14-9 în fața formației pregătite de profesorul Sorin Simon.

În competiția masculină, reprezetanta țării noastre, Universitatea din Pitești, a încheiat pe locul 9. Delegația României la Kragujevac a fost condusă de profesorul Robert Sakizlian de la Universitatea București.

Echipele românești au obținut calificarea pentru competiția din Kragujevac după ce au câștigat Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3 organizat de Federația Sportului Școlar și Universitar în parteneriat cu Sport Arena și care a fost găzduit de Agronomia București în luna mai.

Sezonul intern din baschetul 3×3 se apropie de final, weekend-ul acesta urmând să se dispute la București ultimele două turnee Sport Arena Streetball, în urma cărora se va desemna echipa ce se va califica în FIBA 3×3 World Tour 2015, la Mastersul de la Lausanne.

Înscrierile pentru Turneul 4, care se va juca în zilele de 31 iulie și 1 august încep astăzi, pe www.3la3.ro. Cele mai bune echipe sunt deja calificate la Turneul Master, care se va juca duminică 2 august.

Tot în luna august, în zilele de 15 și 16, va avea loc în Piața Universității a patra ediție a turneului international Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, unul dintre cele mai puternice din Europa.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.