România va găzdui primul European de baschet 3×3 din istorie

România va organiza primul Campionat European de baschet 3×3 din istorie, Anunțul a fost făcut marți de FIBA Europe, forul care guvernează baschetul european.

Competiția va fi organizată la București, în luna septembrie a acestui an, de către Federația Română de Baschet în colaborare cu Sport Arena, compania care organizează de zece sezoane singurul campionat de baschet 3×3 din România, Sport Arena Streetball. 

“Ne bucurăm că am primit organizarea acestui eveniment important. Este un lucru extraordinar, mai ales că este prima ediție din istorie. Desigur, vom fi obligați să ne prezentăm, atât din punct de vedere organizatoric cât și sportiv la cel mai înalt nivel. Sunt convins că va fi o reușită și că putem demonstra că România poate organiza competiții majore europene”, a declarat Horia Păun, președintele FR Baschet.

După ce anul trecut FIBA Europe lansa, tot la București, primul circuit european de baschet 3×3, care a fost alcătuit din zece turnee, în zece orașe europene, anul acesta capitala României va fi din nou în centrul atenției baschetului european.

“Cred că experiența acumulată de Sport Arena, în parteneriat cu FR Baschet, în cei zece ani de organizare a competițiilor de 3×3 a asigurat candidaturii greutatea necesară. Ca români, suntem foarte mândri că vom organiza o competiție atât de importantă și cu o semnificație istorică, având în vedere că este prima ediție”, a declarat Vlad Constantinescu, manager al turneului Sport Arena Streetball.

Vor fi organizate trei turnee de calificare, la care și-au anunțat prezența 32 de echipe la masculin și 27 la feminin, urmând ca la la turneul final să participe 16 echipe naționale, atât la masculin cât și la feminin. România este calificată direct, ca țară organizatoare.

“Bucureștiul este considerat, nu numai în Europa, dar și în lume, drept capitala neoficială a baschetului 3×3. Acordarea organizării acestui Campionat European este o continuare a cooperării dintre FIBA Europe și orașul București, capitala României fiind anul trecut gazda primului turneu din circuitul european 3×3 Euro Tour”, a declarant președintele interimar al FIBA Europe, Cyriel Coomans.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.