Noi reguli pentru baschetul 3×3, testate în premieră mondială la Sport Arena Streetball

Primul turneu de baschet 3×3 din 2014, care s-a desfășurat după noul regulament anunțat de Federația Internațională de Baschet, a avut loc în weekend-ul trecut la București.

Raiffeisen Streetball by Sport Arena, desfășurat în cadrul festivalului Street Heroes – Cool as Ice 2, a adunat cele mai bune echipe de baschet 3×3 din țară, atât la seniori cât și la juniori sub 18 ani.

Starurile din FIBA 3×3 World Tour, Angel Santana, Alin Spahiu și Cătălin Bordei s-au reunit din nou în tradiționala echipă Rahova’s Finest, însă nu au putut trece de semifinalele competiției.

Peste 4000 de oameni au fost prezenți în cadrul festivalului, iar terenul de baschet a fost în centrul atenției. Bătălia a fost acerbă și nu mai puțin de șase partide s-au încheiat în prelungiri de-a lungul turneului, câștigat în cele din urmă de veteranii de la Bob’s Squad-Leii (foto alaturat). La U18 s-au impus cei de la Capu’ Piscului, conduși de Amedeo Casale, component al echipei de juniori U Mobitelco Cluj. Acesta a fost de departe cel mai valoros jucător al turneului de juniori și a reușit câteva slam-dunk-uri electrizante.

Noile reguli ale jocului elimină greșelile personale, un jucător putând evolua indiferent câte faulturi comite, dar penalizează mai drastic faulturile de echipă, oferind un avantaj echipei care practică un joc mai curat, per ansamblu.

DOC și Raku, show pe terenul de baschet

Aflați printre protagoniști în cadrul festivalului Street Heroes – Cool as Ice 2, rapperii DOC și Raku nu au putut sta departe de teren și și-au făcut încălzirea, înainte de a urca pe scenă, cu câteva meciuri de baschet 3×3.

DOC a evoluat atât în competiția oficială cât și în meciul vedetelor, acolo unde i s-au alăturat Raku, DJ-ul Ralph Kent Archie Jr. și dunkerii români Vlad Muscurel și Tudor Boruz.  

Citește și:

One Thought to “Noi reguli pentru baschetul 3×3, testate în premieră mondială la Sport Arena Streetball”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.