Romania debuteaza maine la Mondialele de 3×3

Nationalele de baschet 3×3 ale Romaniei, atat cea masculina cat si cea feminina, vor debuta maine la primul Campionat Mondial de Baschet 3×3 din istorie, care se desfasoara la Atena intre 23 si 26 august.

Reprezentativa masculina este alcatuita din Angel Santana, Catalin Vlaicu, Vlad Corpodean si Alex Pop, antrenor fiind Razvan Popa. Baietii vor juca primele doua meciuri joi 23 august, cu Liban, de la ora 19.00 si cu Anglia, de la ora 21.10.

Apoi, vineri 24 august, tricolorii vor disputa alte doua meciuri din faza grupelor, cu Turcia, de la ora 18.00 si cu Egipt de la ora 20.10 in timp ce meciul vedeta, cu nationala Statelor Unite, ultimul din grupa, se va disputa sambata 25 august de la ora 18.00.

Din fiecare grupa de sase echipe, primele patru vor avansa in faza optimilor. Daca va evita unul dintre ultimele doua locuri in grupa si va avansa in optimi, Romania va avea posibili adversari din Grupa A, adica Rusia, Grecia, Bulgaria, Estonia, Brazilia sau Israel.

Optimile de finala si sferturile de finala au loc tot sambata 25 august, dupa ora 20.00, in timp ce semifinalele si finalele se vor juca duminica 26 august.

Doua dintre echipele prezente la Sport Arena Bucharest Challenger vor reprezenta si tarile lor la acest Campionat Mondial. Astfel componentii echipei Pyramid fac parte din nationala Rusiei in timp ce ocupantii locului al treilea la Bucuresti, cei de la SK Millenium, alcatuiesc nationala Serbiei.

La feminin, Romania va participa la Campionatul Mondial cu o echipa alcatuita din Andra Ionescu, Marta Fodor, Alina Chivu si Anca Sipos iar antrenor este Alina Moanta.

Fetele vor debuta joi 23 august, ora 19.20 cu Spania si vor continua in aceeasi zi, la ora 21.10 cu Iordania. Vineri tricolorele vor juca impotriva nationalelor din Anglia (ora 18.20) si Turcia (20.50). Ultimul meci din grupa este sambata, de la ora 19.40, cu Rusia.

Acelasi sistem eliminatoriu, cu aceeasi programare a meciurilor ca si in turneul masculin se pastreaza si la feminin.

Nu ratati in aceasta seara pe www.3la3.ro si pe www.facebook.com/sportarenastreetball primele impresii ale jucatorilor romani prezenti la Atena!

 

Citește și:

4 Thoughts to “Romania debuteaza maine la Mondialele de 3×3”

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.