Britanicii, adversari periculosi pentru tricolori la Mondialele 3×3

Nationala de baschet 3×3 a Romaniei debuteaza astazi la Campionatul Mondial de la Atena. Adversari sunt nationalele din Liban (ora 19.00) si Marea Britanie (ora 21.10).

Libanezii nu par, la prima vedere, un pericol. Au un singur jucator profesionist, Jad Kabbara, 1.90 metri, 22 ani, 7.9 puncte pe meci in campionatul intern, pentru Bejjeh, ceilalti trei componenti ai echipei evoluand la nivel universitar in Liban.

In schimb, echipa Marii Britanii va fi un adversar dificil. Este alcatuita din jucatori tineri, toti fosti componenti ai loturilor de juniori si tineret, doi dintre acestia, conducatorul de joc Devon Bailey, 23 de ani și extrema Myles Hesson, 22 ani, facand parte si din lotul largit al reprezentativei britanice inaintea Jocurilor Olimpice de la Londra.

Ambii au jucat pentru echipa engleza Mersey Tigers in sezonul trecut, iar acum doua sezoane Bailey a facut parte din lotul celor de la Scavolini Pesaro in prima liga italiana.

“Veteranul” lotului este Tayo Ogedengbe, o extrema de 25 de ani si 1.98 metri, care evolueaza pentru Guildford Heat, tot in prima liga britanica. Lotul britanicilor este completat de Jamell Anderson, 22 de ani, un power forward de 2.03 metri cu excelente calitati fizice care joaca pentru Leicester Riders.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.