Romania, argint la mondialele universitare de 3×3

Selectionata Romaniei a obtinut locul al doilea la prima editie a Campionatelor Mondiale Universitare de baschet 3×3, care a avut loc in Serbia, la Kragujevac, iar Claudia Ene, de la Universitatea Dimitrie Cantemir a castigat concursul de trei puncte rezervat fetelor.

Tricolorii din selectionata FR Baschet, Rolland Torok (CSM Oradea), Alexandru Pop (U Mobitelco BT Cluj-Napoca), Vlad Corpodean (U Mobitelco BT Cluj-Napoca) si Iosif Parlog (Dinamo), au cedat in finala in fata echipei a doua a Serbiei, scor 15-20, dupa ce in semifinale a trecut de prima reprezentativa a plavilor cu 19-16.

Tricolorii au eliminat in sferturile de finala echipa Israelului, scor 9-8, iar in grupa de sase au incheiat pe locul al doilea, cu patru victorii si doua infrangeri, in urma Italiei.

Cealalta echipa masculina din Romania prezenta la Kragujevac, cea a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, campioana la nationalele universitare de 3×3, nu a depasit faza grupelor, incheind pe locul 5 cu doua victorii si patru infrangeri.

Insa nu numai baietii au urcat pe podium la competitia din Serbia.

Claudia Stefanie Ene, care a facut parte din echipa Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, a castigat concursul de aruncari de trei puncte rezervat fetelor. Cu sapte aruncari reusite, ea le-a devansat pe Li Xuan din China si pe Vivien Bencze din Ungaria.

Claudia s-a clasat a treia si in concursul de aruncari libere, la care au participat atat baieti cat si fete. Castigator a fost germanul Ben Spoler iar pe locul doi s-a clasat Nevena Perovic din Serbia.

La feminin, ambele echipe ale Romaniei, reprezentativa FR Baschet si echipa Universitatii Dimitrie Cantemir au fost eliminate in semifinale.

Tricolorele Adina Stoiedin (BCM Danzio Timisoara), Adelina Stefan (SCM Craiova), Marta Fodor (Universitatea Cluj-Napoca) si Alina Chivu (CST BC Alexandria) au pierdut la mare lupta cu echipa a doua a Chinei, scor 14-13 pentru asiatice in timp ce Universitatea Dimitrie Cantemir (Roxana Marinache, Mihaela Chelariu, Sabina Popa, si Claudia Ene) a pierdut cu Italia, scor 11-18.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.