Reuniune de elită a baschetului 3×3 mondial la Constanța

Naționale de top din ierarhia mondială feminină a baschetului 3×3 se vor reuni în acest weekend la Constanța pentru FIBA 3×3 Europe Qualifier, Women Series. Evenimentul, finanțat de către Primăria Municipiului Constanța, va avea loc în zilele de 14 și 15 august, în piațeta Perla din Mamaia, iar fanii vor putea încuraja pe viu naționala de baschet 3×3 a României, prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

De asemenea, vicecampioana olimpică Rusia, alături de forțe ale baschetului feminin european precum Spania, Olanda, Germania sau Ungaria vor participa la turneul care contează și pentru circuitul mondial Women Series. De peste ocean li se vor alătura naționalele Canadei și Statelor Unite, transformând evenimentul într-unul de elită.

Fanii vor putea urmări cele mai bune jucătoare din clasamentul mondial feminin, care se vor întrece pe parcursul a două zile pline de baschet.

Desfășurat în cea mai populară destinație turistică estivală din România, evenimentul va mai programa concursuri pentru spectatori, entertainment și alte activități. Toate acestea își propun popularizarea baschetului 3×3, disciplină olimpică la care România se numără printre echipele de top la nivel mondial iar Constanța este printre orașele care se implică în dezvoltarea ei.

Rezultatele echipelor constănțene pe plan național au fost încununate în weekend-ul recent încheiat de câștigarea Ligii Naționale de Baschet 3×3 de către BC Athletic Constanța, la masculin, în timp ce echipa feminină a obținut medaliile de argint. De asemenea juniorii constănțeni au obținut titlul la categoria sub 16 ani în turneul Sport Arena Streetball de la București.

Competiția internațională FIBA 3×3 Europe Qualifier este organizată de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.