Patru echipe neînvinse după prima zi a turneului internațional de la Constanța

Germania, Canada, Țările de Jos și Slovacia au dominat prima zi a FIBA 3×3 Europe Qualifier de la Constanța care contează și pentru circuitul mondial feminine Women Series. Evenimentul finanțat de către Primăria Constanța continuă azi cu fazele eliminatorii.

Naționala feminină a României a părăsit competiția, după două înfrângeri cu puternicele naționale ale Statelor Unite (scor 15-9) și Canadei (scor 16-6) în faza grupelor.

Germania a dominat în grupa A în primul rând bazându-se pe o apărare excelentă, cu doar 7.5 puncte primite pe meci, record după prima zi a competiției. Sonja Greinacher a fost de neoprit în ofensivă, fiind liderul marcatoarelor în prima zi, cu 13 puncte.

Naționala germană va avea un meci mult mai dificil în sferturile de finală, unde se va întâlni cu liderul clasamentului mondial Spania. Ibericele au cedat neașteptat în ultimul meci din grupă cu Țările de Jos, marcând doar nouă puncte, scor final 15-9. Motivele de îngrijorare pentru Spania vin însă de la situația incertă în care se află Cuevas, care s-a accidentat la genunchi și este incertă pentru fazele finale ale turneului.

Canada a câștigat grupa B, după victoria cu România și un succes muncit cu Statele Unite, scor final 12-10. Reprezentativa frunzei de arțar va întâlni Polonia în sferturile de finală, echipa cu cea mai bună ofensivă după prima zi, cu 15,5 puncte marcate pe meci.

Slovacia a câștigat ambele meciuri în grupa D, cu Polonia și Rusia U25 și va întâlni în sferturile de finală Statele Unite, în timp ce Țările de Jos vor avea probabil o misiune ușoară în fața tinerei echipe a Ungariei.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.