Proiectul SCORE: Copiii din centrele sociale joacă baschet 3×3

Peste 130 de copii din centrele sociale aparținând Direcțiilor Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din București vor avea parte în această vară de o experiență de neuitat în cadrul proiectului SCORE – Sportul în Comunitate: Onoare, Respect și Educație, organizat de ACS Sport Promotion în cadrul programului În Stare de Bine, susținut de FDSC și Kaufland România.

De-a lungul a nouă săptămâni, prin diverse activități sportive și educative, copiii vor fi ghidați să îsi dezvolte abilitățile sociale, să își îmbunătățească valorile, atitudinile și comportamentul și să se îngrijească de starea lor de sănătate (fizica, psihica și emoțională), într-un mediu motivant și distractiv.

Centrele sociale au fost dotate în cadrul acestui proiect cu panouri de baschet, iar copiii vor avea parte de sesiuni de inițiere în baschetul 3×3, antrenamente care să le dezvolte capacitățile motrice precum și diverse activități educative, care au ca scop crearea unei comunități mai unite și mai sănătoase.

Cum programul este organizat în an olimpic, iar România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și de naționala feminină de baschet 3×3, vor fi organizate câteva sesiuni de predare a valorilor olimpice iar copiii vor avea oportunitatea să dialogheze de la distanță cu jucătoarele din lotul olimpic al României. De asemenea vor fi organizate sesiuni de vizionare ale meciurilor de baschet 3×3 de la Jocurile Olimpice.

Proiectul SCORE se va încheia în luna septembrie cu organizarea unui eveniment de baschet 3×3 la baza sportivă Poli Arena, locul de unde a început povestea acestei discipline devenită olimpică în 2017. În cadrul turneului copiii își vor demonstra abilitățile dobândite de-a lungul perioadei de pregătire.

SCORE își propune de asemenea pregătirea în fiecare centru a doi formatori care să continue și pe viitor aceste activități sportive și educative.

Proiect derulat de ACS Sport Promotion și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Mai multe detalii despre proiectul SCORE

Mai multe detalii despre programul ÎN STARE DE BINE

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.