Înscrieri record, maraton de meciuri la al doilea turneu Raiffeisen Bank Sport Arena Streetball

Peste 500 de jucători au jucat în total 220 de meciuri de baschet 3×3 de-a lungul unui weekend fierbinte și la propriu și la figurat, la cel de-al doilea turneu din circuitul Raiffeisen Bank Sport Arena Streetball.

Nu mai puțin de 56 de echipe, dintre cele 134, record pentru acest sezon, s-au înscris doar la categoria Open Masculin. Atât orgoliile jucătorilor cât și miza cecului de 1000 de euro dedicat campionilor au dat naștere unor dispute spectaculoase.

Echipa Percento, cu Sebastian Ionescu, Amedeo Casale, Andrei Calenic și Anton Diaconescu, toți jucători în Liga Națională de Baschet, a câștigat categoria Open după ce a trecut în finală de CSU Pitești, scor 21-16. Cele mai mari emoții le-au avut însă în semifinale, acolo unde puștii de la YesSir, aflați la primul an de participare la categoria Open, s-au luptat până la ultimul coș pentru victorie.

Luca Hara, Robert Jărcălău, Mihnea Brie și Laurențiu Dumitrescu le-au oferit mult mai experimentaților lor adversari o replică extraordinară și au împins meciul în prelungiri, acolo unde au condus cu un punct, 20-19. Sebastian Ionescu a adus însă victoria pentru Percento, cu un coș de două puncte, pentru 21-20, care a închis cel mai frumos meci de la acest turneu.

De altfel, Ionescu a fost desemnat și Tissot MVP la categoria sa, fiind cel mai bun aruncător de la distanță al turneului, cu 14 reușite din spatele semicercului de două puncte. Aceeași distincție la feminin a fost obținută de către Georgiana Plăvițu, de la Agro Squad, echipă care și-a luat revanșa după finala pierdută în primul turneu și a câștigat la categoria Open Feminin. Ambii jucători au primit câte un ceas Tissot ediție specială 3×3 oferit de către Albini Prassa, importator și distribuitor al mărcii elvețiene.

Turneul a putut fi urmărit pe canalul oficial de YouTube al Sport Arena Streetball, iar invitat special la postul de comentator pentru finală a fost campionul european de baschet 3×3 Bogdan Popescu. Actualmente coordonator al echipei de baschet 3×3 de la Universitatea de Vest din Timișoara, legendarul baschetbalist i-a premiat în cadrul turneului pe tinerii jucători din naționala U23 a României, care au câștigat săptămâna trecută turneul FIBA 3×3 U23 Nations League din Lituania. Aceasta a fost primul titlu obținut de o echipă națională a României într-o competiției oficială FIBA 3×3 chiar de la titlul european obținut în 2014, când Popescu a făcut echipă cu Angel Santana, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan.

Atmosfera meciurilor a fost completată în premieră și de un concurs de îndemânare, Taco Bell Skills Challenge, aflat la prima ediție în acest sezon. Dragoș Pavel, la categoria U18 și Sebastian Costeiu la Open au câștigat competiția care este prezentă și în cadrul faimosului NBA All Star Game, meciul vedetelor din baschetul nord-american.

Luca Hara, de la YesSir, a fost cel mai bun marcator al turneului, la toate categoriile, cu 53 de puncte, cu doar unul mai mult decât Marius Ciotlăuș, de la CSU Pitești, cu 52 de puncte. Pe locul al treilea s-a clasat Szabolcs Santa, cu 41 de puncte.

Sport Arena Streetball a fost și la turneul al doilea o zonă liberă de Covid. Cei peste 1200 de oameni (jucători și spectatori) care au fost prezenți în incinta bazei sportive Poli Arena au fost verificați sau testați pe loc, potrivit normelor sanitare în vigoare, cu ajutorul echipei Complet Medical.

Campionatul de baschet 3×3 Raiffeisen Bank Sport Arena Streetball este susținut de: Mastercard, Taco Bell, Tissot, Nike, Azuga, Serioux, Horizon, Complet Medical și Fundația Alexandrion. Radioul oficial al competiției este Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.