Nicio competiție FIBA 3×3 mai devreme de luna august

Federația Internațională de Baschet (FIBA) a oferit joi noi informații legate de sezonul internațional de baschet 3×3 din acest an. Astfel, nicio competiție oficială FIBA 3×3 nu se va disputa mai devreme de luna august.

Mai multe evenimente au fost deja anulate, urmând ca FIBA să revină la o dată ulterioară cu noi actualizări, în funcție de evoluția pandemiei de COVID 19.

Astfel, în momentul de față au fost deja amânate cele doua turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice (în directă legătură cu amânarea Tokyo 2020 pentru anul viitor). De asemenea au fost anulate patru etape de FIBA 3×3 World Tour (Praga, Lausanne, Los Angeles și Nanjing), întregul sezon FIBA 3×3 U23 Nations League, turneele de calificare la competițiile zonale (Asia, Africa, Europa) și turneele continentale FIBA 3×3 U17 (inclusiv cele de calificare).

Potrivit informării, FIBA își dorește ca restul competițiilor – etapele rămase din World Tour, turneele Challenger, turneele Women Series, cupele continentale și mondiale rezervate seniorilor și U23 – să se dispute în ultimele două trimestre din 2020, precum și în primele luni ale anului 2021 dacă este cazul.

 

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.