Nationalele Romaniei au adversari de top la Baku 2015

Nationalele de baschet 3×3 ale Romaniei vor avea misiuni dificile in faza grupelor la prima editie a Jocurilor Olimpice Europene, care va fi gazduita de Baku, in luna iunie a acestui an. 

FIBA a anuntat astazi componenta grupelor, atat in competitia masculina cat si in cea feminina. Repartizarea in grupe s-a realizat in baza clasamentului mondial al Federatiilor, FIBA 3×3 Federation Ranking, acolo unde Romania ocupa locul 14 la masculin si locul 11 la feminin.

La baieti, tricolorii se vor intalni in grupe cu echipele pe care le-au eliminat in drumul catre titlul european cucerit anul trecut la Bucuresti, Lituania si Slovenia. Ex-iugoslavii au cucerit atunci medaliile de argint iar balticii pe cele de bronz. Din grupa mai face parte nationala Israelului, considerata, cel putin prin prisma clasamentului mondial actual, outsidera grupei.

Echipa Israeliana se va baza insa pe doi dintre jucatorii care in 2012, la prima editie a Campionatelor Mondiale de  3×3, au dus echipa pana in semifinale.

In competitia fetelor, tricolorele vor da din nou piept cu Rusia, campioana europeana si vicecampioana mondiala, celelalte doua componente ale grupei fiind Lituania si Israel. Nationala feminina a cedat de doua ori in fata Rusiei, o data fara drept de apel, la Mondialele de la Moscova, iar apoi dupa un meci mult mai echilibrat, in sferturile de finala ale Campionatelor Europene.

Deocamdata nu se stie care va fi componenta celor doua nationale care ne vor reprezenta la competitia gazduita de Azerbaijan.

Citește și: