Naționala feminină a României, pentru a șasea oară la Campionatele Mondiale

Ediția din acest an a Campionatelor Mondiale se va desfășura în Viena, între 30 mai și 4 iunie. Naționala feminină a României participă pentru a șasea oară la Campionatele Mondiale, aceasta fiind a treia ediție la rând. Tricolorele sunt favoritele numărul 12 a competiției, dintr-un total de 20 de participante.

Sunt în total patru grupe, fiecare cu câte cinci echipe. Anul acesta România va juca împotriva Lituaniei, Chinei, Italiei. Ultima echipă din grupa România va fi a treia cea mai bună națională de la turneul de calificare pentru Mondial din Israel. Lituania este favorita a patra, în timp ce China și Italia sunt foste Campioane Mondiale. România, China și Lituania au fost și anul trecut în aceeași grupă, naționala noastră pierzând ambele meciuri, 12-21 împotriva asiaticelor și 17-18 împotriva Lituaniei.

În grupa A vom avea o reeditare a finalei Europeanului de anul trecut între Franța și Țările de Jos, într-o grupă din care fac parte și Spania, Brazilia și gazda, Austria. Favorita numărul doi, Germania este în grupă cu Japonia, câștigătoarea Cupei Africii din 2022 Egipt și Polonia. Lor li se va alătura cea mai bună echipă de la turneul de calificare. Canada, vicecampioana de anul trecut se va lupta cu învingătoarea de la Jocurile Olimpice și vecina lor, Statele Unite în grupa C. De acolo fac parte și Mongolia, Ungaria și a doua cea mai bună națională din calificări.

România a ajuns de două ori în sferturile de finală ale Mondialelor, în 2014 și în 2019. Acum 4 ani, tricolorele pierdeau cu naționala Chinei, cea care câștiga atunci titlul, iar acum va fi adversara jucătoarelor noastre în grupe, din nou. Dintre adversarele din grupe, România s-a întâlnit doar cu Lituania în 2022 în circuitul Women’s Series, chiar de două ori, iar fiecare echipă a câștigat o data. Însă, victoria jucătoarelor noastre a venit în finala circuitului, la Constanța.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.