Naționala de baschet 3×3 a României, plus echipe din Serbia, Ungaria și Ucraina, capete de afiș la Severin Streetball, sâmbătă și duminică la Severin Shopping Center

Un super turneu de baschet 3×3, disciplină olimpică începând de la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice, se va desfășura în acest week-end, pe terenurile care vor fi amplasate în parcarea Severin Shopping Center.

Echipa Bucharest 3×3, având în componență jucători din naționala de baschet 3×3 a României, precum și echipe din Serbia, Ungaria și Ucraina vor fi prezente la Severin Streetball, etapă din circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball 2019.

Peste 150 de participanți s-au înscris la această competiție, la toate categoriile de vârstă, începând de la cei mai mici baschetbaliști de 10-12 ani, până la jucători profesioniști din Liga Națională de Baschet.

Premii totale în valoare de peste 10.000 de lei, atât în bani cât și în produse oferite de partenerii competiției vor fi acordate câștigătorilor, iar campioana la categoria Open Masculin va încasa un cec în valoare de 4500 de lei.

De asemenea fiecare jucător participant va puncta în clasamentul mondial, competiția fiind inclusă în calendarul FIBA 3×3. Clasamentul mondial pe națiuni este criteriu principal de calificare la Jocurile Olimpice, iar punctele acumulate individual de către fiecare jucător român contribuie și la poziția României în ierarhia mondială, pe baza căreia, la 1 noiembrie 2019, vom afla primele echipe care vor juca la Tokyo 2020.

Spectatorii vor avea la rândul lor șansa de a fi parte din acțiune, prin intermediul concursurilor organizate de-a lungul celor două zile de competiție, iar distracția va fi cuvântul de ordine în zona de eveniment de la Severin Shopping Center.

Severin Streetball este o competiție marca Sport Arena Streetball organizată cu sprijinul Severin Shopping Center. Evenimentul este susținut de către Nike – elite partner, Tissot – official timekeeper, Spartan, sport-loft.com, Horizon, Ideal Board Games, Hervis, și Direcția pentru Sport și Tineret Severin – event partners. Powered by Kiss FM.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.