Severin Streetball: Baschetul 3×3, disciplină olimpică la Tokyo 2020 a primit ștafeta de la o mare campioană a României, participantă la trei ediții ale Jocurilor Olimpice

Chiar dacă ploaia a afectat parțial desfășurarea competiției, Severin Streetball a avut parte de momente de neuitat. Atleta Ancuța Bobocel, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice și multiplă medaliată în competițiile europene și mondiale de alergări i-a încurajat pe participanții la prima ediție a Severin Streetball, turneu care a avut loc sâmbătă și duminică la Severin Shopping Center. Baschetul 3×3 va fi prezent la Jocurile Olimpice începând cu ediția Tokyo 2020.

“Mă bucur mult că se promovează sporturi noi și că astfel de eveniment au ajuns și în Severin. Văd o atmosferă frumoasă, muzică, mulți copii și tineri care se distrează în aer liber. Este extraordinar că un astfel de sport va fi prezent și la Jocurile Olimpice, este visul oricărui sportiv să fie acolo, este o experiență unică și sper că și România va fi reprezentată”, a spus Ancuța Bobocel.

Fost atletă a primit în cadrul evenimentului desfășurat la Severin Shopping Center un premiu de apreciere din partea organizatorului Sport Arena Streetball, un ceas model “3×3” oferit cu sprijinul Tissot, prin importatorul și distribuitorul oficial Albini Prassa.

Evenimentul din Severin a marcat și o revenire spectaculoasă în circuitul de baschet 3×3 al echipei Albinuțele Hărnicuțe, una dintre participantele de tradiție în turneele Sport Arena Streetball. Albinuțele au cedat la limită în finala cu echipa timișoreană Girls Girls, scor 14-13, conduse spectaculos în teren de Andrada Căpitan, principala marcatoare a turneului cu 36 de puncte și desemnată Tissot MVP, cea mai bună jucătoare de la Severin Streetball.

Titlul de Tissot MVP la Open Masculin i-a revenit lui David Pinter, de la Honved Budapesti SE. Echipa din Ungaria și-a adjudecat titlul de campioană la Severin Streetball și a încasat un cec în valoare de 4500 de lei după ce a trecut în finală de 3×3 Bucharest, scor final 21-16. Premii totale în valoare de peste 10.000 de lei au fost acordate premianților la toate categoriile de vârstă.

Peste 150 de jucători au evoluat la primul eveniment de acest gen organizat în Severin. Ultimele meciuri din cadrul competiției s-au disputat în Sala Polivalentă din localitate după ce o furtună s-a abătut asupra terenurilor amenajate în parcarea centrului comercial.

Severin Streetball a fost organizat de către Sport Arena Streetball cu sprijinul Severin Shopping Center și a fost susținut de către Nike – elite partner, Tissot – official timekeeper, Spartan, sport-loft.com, Horizon, Ideal Board Games, Hervis și Direcția pentru Sport și Tineret Severin – event partners. Powered by Kiss FM.

Galerie foto Ziua 1

Galerie foto Ziua 2

Lista completă a premianților

Baby

  1. Heart 2
  2. Heart 1

Mini

  1. Champions Roșu
  2. Leii Craiovei

U14

  1. Unique JR.
  2. ACS Champions

U18

  1. Niste necunoscuti
  2. Echipa de fotbal

MVP

Feminin – Andrada Capitan

Masculin – David Pinter

Open Feminin

  1. Girls Girls
  2. Albinutele Harnicute

Open Masculin

  1. Honved Budapesti SE
  2. 3×3 Bucharest

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.