Letonia vine la București în formulă completă pentru a-și apăra trofeul. “Nu ne priveau ca pe o echipă mare. Dar lucrurile s-au schimbat”

Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis, Agnis Čavars și Edgars Krumins vin la București în formula în care scriau istorie anul trecut, pe 9 iulie 2017, la Amsterdam, câștigând titlul european la baschet 3×3 pentru Letonia, după o finală închisă cu scorul de 16-13 în fața Sloveniei.

Călăii Serbiei lui Bulut și Majstorovic au o misiune clară: să își apere trofeul – lucru pe care nu l-au reușit, în scurta istorie a competiției, nici România, nici Slovenia – campioanele europene din 2014 și 2016. Balticii, aflați anul trecut la prima participare la un CE de baschet 3×3, au învins, în meciuri consecutive, campioanele mondiale și europene în exercițiu.

Echipa Letoniei este una dintre cele mai sudate din circuit, adjudecându-și 10 trofee în 2018 – dintre care 6 în seria Challenger și înregistrând, în finalul lui august, două prezențe pe podium la turneele World Tour de la Lausanne și Debrecen. Câștigători pentru al doilea an consecutiv la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, letonii au demonstrat deja că se simt ca acasă pe terenurile și în atmosfera din România.

Vă propunem să stați cu ochii pe Nauris Miezis, declarat MVP la capătul turneului de la Amsterdam, pentru că are o legătură strânsă cu un sport care a umplut vitrinele României cu medalii strălucitare. Nauris moștenește gena sportivă de la tatăl său, participant la două ediții de Jocuri Olimpice, la canotaj. Părintele său era cel mai mic din barcă – povestește Nauris, însă avea o inimă uriașă, el fiind acela care îi oferă motivația zi de zi: “nu joc pentru bani, joc pentru a-i arăta tatălui meu că pot să câștig”. Despre titlul european, are un mesaj simplu: “Norocul este alături de cei care muncesc. Trebuie să fii la momentul potrivit, la locul potrivit. Celelalte echipe nu au știut cine suntem noi, așa că ăsta a fost un avantaj mare pentru noi. Cred că nu ne priveau ca pe o echipă mare. Dar, acum, lucrurile s-au schimbat”, a declarat Miezis într-un interviu special pentru canalul FIBA.

Cel mai bun jucător în clasamentul individual: Kārlis Lasmanis, locul 9; toți cei patru jucători care vor face deplasarea la București se află în prezent în Top 21 mondial

Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 1, în 2017

 Jucători: Kārlis Lasmanis (24 ani, 2,00 m), Nauris Miezis (27 ani, 1,89 m), Agnis Čavars (32 ani, 1,96 m) și Edgars Krumins (32 ani, 1,95 m)

Grupa C, alături de România (campioana din 2014) și Ungaria

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.