Belarus, cu cea mai bună marcatoare a calificărilor și un playmaker de buzunar, la ora debutului la Campionatul European de baschet 3×3

Naționala feminină a Belarusului își face debutul absolut la un turneu final de baschet 3×3. Ratând calificarea la cele șase ediții de Campionat Mondial și trei ediții precedente de Campionat European, echipa Belarusului vine la București după un loc 3 obținut la FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier, Franța, 2018.

Locul 27 în FIBA Federation Ranking la feminin, Belarus este un outsider deloc comod.

Anastasiya Sushchyk. un conducător de joc de doar 1,60 m, este jucătoarea de urmărit la București. Cea mai scundă baschetbalistă aflată pe rosterul Campionatului European concurează în mare parte a timpului doar în echipa națională și doar arareori în concursurile din sezonul regulat de 3×3, Anastasiya fiind, ani la rând, membră de bază la loturile naționale de baschet în cinci, participante în competiții FIBA.

La polul opus, experimentata Natallia Dashkevich a fost cea mai eficientă marcatoare în calificările pentru Campionatul European de baschet 3×3, cu o medie de 9,25 puncte pe meci.

Rezultate la CE de baschet 3×3: prima participare

 Jucătoare: Darya Mahalias (25 ani, 1,80 m), Anastasiya Sushchyk (21 ani, 1,60 m), Natallia Dashkevich (30 ani, 1,90 m) și Stsiapanava, Yauheniya (23 ani, 1,75 m)

Grupa B, alături de Franța (medaliată cu bronz la CM 2018, locul 3 FIBA Ranking) și Cehia (#14 FIBA Ranking)

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.