Cel mai nou membru al dream-team-ului de la Novi Sad speră să poarte Ungaria spre primele victorii la CE de la București

Naționala Ungairiei va participa pentru a doua oară la turneul final al Campionatului European de baschet 3×3, având ca principal obiectiv obținerea unei prime victorii, după ce, în 2017, a pierdut două partide în grupe, înscriind doar 28 de puncte.

Máté Mohácsi este un jucător important, un lider echilibrat, care a studiat Dreptul, la Debrecen – oraș pe care îl consideră, de altfel, a doua casă. Numărul unu în Ungaria și în echipă este însă, de departe, Tamás Ivosev. Jucătorul de 2,01 m, cel mai înalt dintre sportivii care vin la București din Budapesta, a fost cooptat în această vară în echipa numărul unu a lumii, Novi Sad, .

Tamás Ivosev a putut fi văzut în acțiune de fanii din România la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, alături de Dusan Bulut, Dejan Majstorovic și Marko Zdero, acolo unde Novi Sad  a încheiat concursul pe locul doi. Din iulie până în prezent, Ivosev a jucat șapte turnee internaționale alături de sârbii lui Novi Sad, luându-le loc în cvartet, pe rând, lui Dusan Bulut ()la un turneu de calificare WTM disputat în Ungaria, la Oroszlány), apoi lui Marko Zdero și Marko Savic. Cu Ivosev în echipă, Nova Sad a câștigat patru dintre cele șapte turnee disputate, iar weekendul 24-25 august i-a adus o recunoaștere imensă ungurului: titlul de MVP la FIBA 3×3 World Tour Lausanne Masters 2018, acolo unde, de-a lungul a cinci meciuri, a înscris 32 de puncte.

Diferența de valoare dintre Tamás Ivosev și coechipierii săi este de necontestat, iar acest lucru limitează opțiunile, însă într-o grupă care propune un derby cu încărcătură istorică și emoțională uriasă, lucrurile se pot complica cât ai spune ‘dunk!’.

Cel mai bun jucător în clasamentul individual: Tamás Ivosev, locul 19

Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 11, în 2017

 Jucători: Máté Mohácsi (28 ani, 1,94 m), Balázs Kerpel-Fronius (25 ani, 1,95 m), Tamás Ivosev (28 ani, 2,01 m), Olivér Bíró (25 ani, 1,96 m)

Grupa C, alături de Letonia (deținătoarea trofeului) și România

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.