Așteaptă kick-ul de la Hicks. Locul 4 la CM din urmă cu 3 luni, Polonia visează la glorie europeană

Polonia ia startul pentru a doua oară la Campionatul European de baschet 3×3, într-o grupă în care, de pe locul 8 în FIBA Federation Ranking, pornește favorită alături de Rusia, locul 2 în acest top.

Naționala poloneză mizează pe experiență, fiind una dintre echipele cu media de vârstă cea mai ridicată, dar și pe aportul unui excelent sportiv de origine americană.

Michael ‘Money in the Bank’ Hicks s-a născut în Statele Unite, a copilărit în Tennesee și pare cazul tipic al puștiului crescut în ghetou, cu sport, muzică rap și acel trash-talk cu care își poate intimida orice adversar. Hicks recunoaște că, la început, fiind cel mai mic, își lua mereu bătaie și se trezea că nici nu poate sta în teniși pe teren din cauza cuvintelor acide trimise ca o săgeată în inimă de băieții mari. A transformat asta, în timp, în armă.

Hicks este, de meserie, apărător. Plecat din țara cu cel mai dur baschet, apăsat de presiunea așteptărilor mari, Michael și-a găsit liniștea și confortul în Polonia, acolo unde baschetul îi mergea uns, iar o nou-întemeiată familie l-a făcut să prindă rădăcini. Pe terenul de 3×3, este un trăgător excelent din afara semicercului, capabil să își ridiculizeze cam orice adversar. Execuțiile sale precise i-au adus porecla “Money in the bank” încă din timpul Colegiului. În 2017, polonezul a făcut un excelent sezon regulat în World Tour, iar acum va fi un pion important pentru echipa clasată pe locul 4 la Campionatul Mondial de baschet 3×3, la jumătatea lunii iunie.

Cel mai bun jucător în clasamentul individual: Michael Hicks, locul 42
Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 8, în 2016

 Jucători: Michael Hicks (35 ani, 1,94 m), Marcin Sroka (37 ani, 2,00 m), Szymon Rduch (29 ani, 1,99 m) și Pawel Pawlowski (36 ani, 1,98 m)

Grupa D, alături de Rusia și Belgia

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.