Italia crede în Rae Rae. Campioana mondială vine cu o super-conducătoare de joc născută și crescută în SUA

Italia, campioana mondială a baschetului 3×3 feminin, încoronată la jumătatea lunii iunie, vine la București cu același cvartet care, la Manila, învingea în finală Rusia (marea absentă a acestei ediții FIBA Europe Cup, deținătoarea trofeului).

Italia nu a prins loc între primii partu capi de serie pentru turneul din România și se va duela cu Ungaria, campioană europeană în 2016, încă din faza grupelor.

Rae Lin D’Alie a fost motorul Italiei la Mondial, fiind desemnată MVP la capătul celor trei zile de întreceri. Studentă la Teologie, jucătoarea de buzunar născută în Statele Unite impresionează prin capacitatea de a destabiliza adversarele în dueluri directe, reușind pătrunderi care lasă spectatorii cu gura căscată. Este, totodată, un shooter redutabil de la distanță, cu o țintă impresionantă, o sportivă explozivă, care ajunge rapid la inimile spectatorilor – așa cum s-a întâmplat în iunie, când a avut Manila la degetul mic.

A doua cea mai scundă baschetbalistă de pe rosterul FIBA Europe Cup 2018 după Anastasiya Sushchyk (Belarus, 1,60 m), Rae Lin D’Alie este poreclită Rae Rae. Crescută într-o familie cu șase copii – trei fete, trei băieți – a luat sporturile idolatrizate de americani la rând: fotbal, wrestling, baseball, baschet. A fost să fie baschet, a mers la Universitatea din Wisconsin cu bursă în sportul marelui Jordan, absolvind cu un nou record al Universității în ceea ce privește numărul de starturi și cu un loc doi la pase decisive. A luat apoi drumul Italiei, spre Salerno, ajungând, începând cu 2012, la loturile naționale ale Italiei.

Rezultate la CE de baschet 3×3: locul 9 – 2016, locul 5 – 2017

 Jucătoare: Rae Lin D’Alie (30 ani, 1,63 m), Marcella Filippi (32 ani, 1,86 m), Giulia Rulli (27 ani, 1,85 m) și Giulia Ciavarella (21 ani, 1,82 m)

Grupa D, alături de Ungaria (#9 FIBA Federation Ranking) și Belgia (#38 FIBA Federation Ranking)

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.