Ionuț Georgescu: „Uși deschise către un sistem de baschet profesionist”

După ce a anunțat în premieră la Sport Arena Streetball LIVE despre colaborarea cu Betis Sevilla, Ionuț Georgescu, actualul manager al echipei CSU Sibiu, a confirmat astăzi în mod oficial parteneriatul cu clubul spaniol.

„Am ajuns la un acord cu Betis Sevilla urmand sa fiu scouter pe Europa de Est și în România. Îmi doresc să țin o ușă deschisă în permanență pentru copiii cu potențial de la noi către un sistem de baschet profesionist, către o școală de baschet care își asumă un program coerent din punct de vedere sportiv și educațional”, spunea Ionuț Georgescu luni, la Sport Arena Streetball LIVE.

„Am vizitat Academia Real Betis Baloncesto și am rămas impresionant de atenția pe care clubul i-o acordă fiecărui jucător. În afara autohtonilor, am remarcat un număr în creștere al jucătorilor internaționali. Sunt acolo copii cu vârste între 13 și 18 ani, veniți din Franța, China, Ucraina, Danemarca, Portugalia sau Africa. Fiecare dintre aceștia este îndrumat pentru a se dezvolta atât din punct de vedere baschetbalistic cât și educațional. Atenția la detalii în ceea ce privește organizarea și planul de pregătire, cât și grija față de latura umană a fiecăruia dintre ei, au fost argumentele supreme care m-au convins că Real Betis Baloncesto este un club spre care aș avea încrederea de a-i îndruma pe copiii și părinții din România”, a mai precizat managerul în comunicatul oficial transmis astăzi.

Printre jucătorii produși sau dezvoltați de Real Betis Baloncesto se numără: Kristaps Porzingis (Draftat al 4lea de New York Knicks în 2015, după ce a câștigat Eurocup Rising Star și a fost numit ACB All Young Players Team în tricoul alb-verde), Willy Hernangomez (acum la Charlotte Hornets) sau Tomas Satoransky (5 ani la Real Betis Baloncesto, acum la Chicago Bulls). De asemenea, Beka Burjanadze, Joan Sastre sau Ondrej Balvic sunt doar câțiva dintre jucătorii pe care Betis i-a lansat către baschetul mare și care evoluează acum în ACB. Totodată, în alb-verde a fost îmbrăcat pentru un sezon și Emi Câțe, liderul echipei naționale a României.

Pentru mai multe amănunte îl puteți găsi pe Ionuț la adresa @ighoopsgm pe Instagram și în curând pe ighoops.com

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.