Inedit: Baschet 3×3 in mijlocul desertului, cu Sport Arena Streetball

După 10 sezoane de competiții organizate în România, Sport Arena Streetball a teleportat atmosfera meciurilor de baschet 3×3 în mijlocul deșertului, organizând în Emiratele Arabe Unite primele turnee de acest gen cu ocazia Campionatelor Mondiale de Juniori U17.

Federatia Internationala de Baschet (FIBA) a evidentiat actiunea echipei Sport Arena intr-un articol publicat pe site-ul oficial in sectiunea dedicata baschetului 3×3. Cititi articolul aici!

Susținute de UAE Basketball Association și Dubai Sports Council, cele două competiții, denumite Dubai 3×3 Basketball (www.3x3UAE.com, www.facebook.com/3x3UAE), au atras in jur de 200 de jucători și au fost dotate cu premii în valoare de 1.500 de dolari.

Primul turneu a avut loc chiar “acasă” la Cosmin Olăroiu, la Al Ahli, la doi pași de stadionul pe care își deșfășoară meciurile echipa cu care antrenorul român a devenit campion în Emirate în sezonul trecut.

A fost doar cel de-al doilea turneu de baschet 3×3 popular organizat vreodată în Emiratele Arabe Unite și primul desfasurat sub egida FIBA.

Actiunea s-a mutat apoi intr-o arena multifunctionala de cinci stele, Hamdan Sports Complex, care s-a transformat din pisicina olimpica de inot in arena de baschet pentru Campionatele Mondiale de Juniori U17.

Intrarea principala pentru spectatori fost locul pe care, în doar cateva ore, echipa Sport Arena l-a transformat într-un teren oficial de baschet 3×3, la standarde FIBA. Nu numai participanții, dar și fanii veniți să urmărească meciurile de la Campionatul Mondial, au avut șansa să-și demonstreze calitățile pe terenul de baschet atât în partide ad-hoc cât și în concursuri (http://youtu.be/i6vQDYjkLzg).

Iar premierea învingătorilor s-a făcut în mare stil, pe terenul central al competiției, în pauza finalei mici a Campionatului Mondial dintre Spania și Serbia, trofeele și medaliile fiind acordate de către reprezentanții UAE Basketball Association, în prezența lui Yvan Mainini, președintele Federației Internaționale de Baschet.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.