Final stralucitor în cel de-al zecelea sezon Sport Arena Streetball

Cea mai populară competiţie de baschet 3×3 din România, Sport Arena Streetball, a pus capăt sezonului al zecelea duminică seară în AFI Palace Cotroceni, marcând o nouă premieră, un turneu disputat în interiorul unui mall.

Patinoarul din AFI, locul unde au fost amplasate două terenuri de baschet, a fost decorul perfect pentru cel mai bun dunker din lume, canadianul Justin Darlington. Acesta a reuşit un slam-dunk de senzaţie, primind o pasă tocmai de la balconul din zona cinematografelor.

S-a întâmplat în timpul meciului vedetelor, la care au mai luat parte Virgil Stănescu, rapper-ul DOC şi naţionala feminină de baschet 3×3 a României, care ne va reprezenta în toamnă la Campionatele Europene ce vor avea loc la Bucureşti.

Toţi au rămas impresionaţi încă o dată de detenta incredibilă a lui Darlington, care la cele mai reuşite sărituri ale sale depăşeşte cu capul inelul aflat la înălţimea de 3,05 metri. De altfel niciun obstacol nu a fost prea mare pentru canadian în concursul de slam-dunk organizat tot duminică. Nici mascota Foodpanda şi nici pivotul Stelei Cosmin Albu, 2,09 metri înălţime, nu l-au putut împiedica pe cel poreclit Jus Fly să-şi mai treacă în cont un succes. 

La concurs au participat şi cei mai buni dunkeri români, Vlad Muscurel, Tudor Boruz şi Adrian Benţe, însă cel care a smuls cele mai multe aplauze din partea publicului a fost puştiul de numai 17 ani, Amedeo Casale, cel care de altfel a fost denumit şi MVP în competiţia dedicată tinerilor sub 18 ani.

Echipa Rahova’s Finest a câştigat pentru a doua oară consecutiv turneul Master Sport Arena Streetball la categoria Open masculin, în timp ce la feminin s-a impus echipa Tricolorele, practic naţionala României. Titlurile de MVP au revenit lui Vasile Ştefan, respectiv Gabi Mărginean, singura jucătoare din istoria baschetului românesc care a fost draftată în WNBA, liga profesionistă din Statele Unite.

Finalele Sport Arena Streetball au fost organizate de ACS Sport Promotion și Sport Arena, în parteneriat cu Federația Română de Baschet, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și Primăria Municipiului București și au fost susținute de Raiffeisen Bank, AFI Palace Cotroceni, Timex, FoodPanda, Otter, Gatorade, Idilis, The Group si Funky Tattoo.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.