Spaniolii, regii baschetului 3×3 la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger

Echipa spaniolă Palo Peak, din Malaga a câștigat cea de-a treia ediție a turneului internațional de baschet 3×3 Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, smulgând marele premiu de 4000 de dolari din mâinile Tricolorilor, naționala României.

Având în lot un fost jucător în ACB, liga spaniolă de baschet, cea mai puternică din Europa, echipa din Malaga a dominat ultimul act al competiției. Spaniolilor le-au intrat aproape orice coș de la mare distanță și s-au impus cu scorul de 21-13, încheind partida înainte de limita celor 10 minute regulamentare.

Pentru locul secund, Tricolorii au încasat un cec în valoare de 1000 de dolari.

Show-ul a fost exploziv. Pe lângă meciurile palpitante, cu ambele semifinale si o disputa din sferturile de finala incheiate dupa prelungiri, atmosfera a fost extraordinara. Chiar dacă ploaia a stricat planurile organizatorilor, forțându-i să se mute din Piața Universității în Arena de Baschet, tribunele s-au umplut rapid și aproape 400 de spectatori au urmărit din tribune fazele finale ale competiției.

Majoretele de la Dracula’s Girls au provocat spectatorii pe teren într-un inedit concurs de dans, iar cei mai curajoși s-au dovedit a fi chiar doi baschetbaliști, Radu Voinescu și Ghiță Balmuș.  

Trupa Super Chill, semifinalistă la Românii au Talent, a dictat ritmul printr-un show unic în Europa, de percuție, dans și muzică, iar micii baschetbaliști de la Asesoft Junior Ploiești și Speed Basketball București au reprezentat promisiunea că turnee precum acesta se vor disputa și peste 10 ani.

Raiffeisen Bank Bucharest Challenger este organizat de ACS Sport Promotion și Sport Arena, în parteneriat cu Federația Română de Baschet, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și Primăria Municipiului București și este susținut de Raiffeisen Bank și Gatorade.

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.