Românii s-au calificat în finala mondială de la Tokyo

Reprezentanta Bucureștiului, câștigătoarea campionatului Sport Arena Streetball 2014, a obținut pentru al treilea an consecutiv calificarea în finala FIBA 3×3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3×3. Team Bucharest s-a clasat pe locul doi în Mastersul de la Praga, cedând în finala, 14-16 cu Team Novi Sad din Serbia.

Angel Santana, Catălin Vlaicu, Vasile Ștefan și Cătălin Bordei și-au asigurat prezența în finala mondială care va avea loc la Tokyo (11-12 octombrie) după un meci dramatic în semifinalele de la Praga, cu rușii de la St. Petersburg.

Cătălin Vlaicu a ratat două aruncări libere la scorul de 20-20, cu mai puțin de un minut de joc, cele două echipe au irosit mai multe posesii, pentru ca în cele din urmă același Vlaicu să marcheze coșul victoriei cu trei secunde înainte de fluierul final, 21-20.

“Santana și Vlaicu, care deja intraseră în istorie, fiind parte dintr-un grup de 13 jucători care au jucat în toate cele trei ediții World Tour (2012, 2013 și 2014), vor fi primii jucători din lume prezenți în toate cele trei finale mondiale FIBA 3×3 World Tour”, scrie site-ul FIBA..

De asemenea, Bucureștiul este singurul oraș din lume reprezentat în toate cele trei finale mondiale de până acum, iar Sport Arena Streetball este singurul campionat de 3×3 din lume a cărui câștigătoare s-a calificat la toate finalele mondiale.

În 2012, Santana și Vlaicu, alături de Sergiu Souca și Andrei Constantin, au ocupat locul șase în finala de la Miami. Apoi, anul trecut, avându-i alături pe Cătălin Bordei și Alin Spahiu, s-au clasat pe locul cinci în finala de la Istanbul.

În lotul din acest sezon, noutatea o reprezintă Vasile Ștefan, coechipier cu Cătălin Vlaicu la Energia Târgu Jiu. Cei doi au fost învoiți, cu sprijinul Federației Române de Baschet, de la acțiunile echipei lor de club, pentru a putea participa la Mastersul de la Praga.

Ștefan și Vlaicu, alături de Angel Santana și Bogdan Popescu, vor fi prezenți sub culorile României la primul Campionat European de Baschet 3×3, care va avea loc la București, între 5 și 7 septembrie, în Piața Universității.

foto: FIBA/3x3worldtour.com

 

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.