Gabi Mărginean va juca în Franța la o echipă de Eurocup

Gabriela Mărginean va evolua în sezonul viitor la Landerneau Bretagne Basket, o echipă din Franța care s-a calificat și va evolua în FIBA EuropeCup Women, a doua competiție europeană ca valoare.

Mărginean revine în Franța după ce în sezonul 2011-2012 a evoluat pentru Arras Basket, echipă cu care a câștigat Cupa Franței și a jucat de asemenea în Eurocup, cu medii de 16,9 puncte și 4,9 recuperări pe meci.

„E un campionat puternic care se concentrează pe ambele părți ale terenului atât in atac cât și in aparare, poate chiar mai mult pe partea defensivă. Am mai jucat în Franța, dar eram mai tânăra, dar și cu echipele de Euroliga la care am evoluat am prins meciuri în Franța deci cunosc campionatul. Echipa la care merg acum nu exista când eram eu la Arras dar după ce am vorbit cu antrenorul mi-a dat o energie foarte bună iar mentalitatea lui e pe aceeași unda cu a mea. Cred că va fi o experiență frumoasă. Îmi doresc să ajut echipa cât de mult posibil”, a declarat Mărginean pentru 3la3.ro.

Componentă a naționalei României de baschet 3×3 care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice direct, în urma clasamentului mondial la data de 1 noiembrie 2019, Gabi Mărginean a jucat în sezonul recent încheiat în Turcia, la Gelecek Koleji Cukurova.

Noua sa echipă, Landernau Bretagne Basket, a încheiat pe locul 4 în prima ligă franceză, ca urmare a suspendării sezonului 2019/2020. Clasarea îi aduce dreptul de joc în stagiunea viitoare şi în FIBA EuropeCup Women, urmând ca FIBA să anunțe cum și când se vor desfășura acestea în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.