FIBA Europe a anuntat grupele de calificare pentru Europenele 3×3 de la Bucuresti

FIBA-Europe a anuntat oficial componenta grupelor de calificare pentru prima editie a Campionatului European de baschet 3×3, intrecere care va fi gazduita de Bucuresti, in perioada 5-7 septembrie 2014.

Conform forului european, cele 32 de reprezentative nationale de baschet 3×3 care s-au inscris in actualul sezon au fost distribuite in trei grupe de calificare, ce vor fi gazduite de trei locatii diferite: statiunea Zanka, Lacul Balaton (Ungaria), Stadionul Olimpic din Amsterdam (Olanda) si Piata Monumentului Libertatii din Riga (Letonia). Meciurile din grupele de calificare se vor disputa in perioada 2-3 august 2014 iar echipele nationale au fost impartite in cele trei grupe preliminarii in functie de ranking-ul 3×3 al tarilor respective, publicat la data de 30 aprilie 2014.

Romania are deja asigurate biletele pentru Europene, din postura de tara organizatoare.

La masculin, in grupa de la Balaton vor fi impartite 5 bilete pentru turneul final de la Bucuresti, din seria de la Amsterdam se vor califica patru echipe (n.n. – sau cinci echipe, in cazul in care Romania se va clasa in primele patru), iar grupa din Riga va furniza celelalte sase echipe. In competitia similara feminina, Romania va juca in grupa de la Balaton, asadar aceasta va furniza sase echipe in cazul in care Romania se claseaza in primele cinci locuri, in seria de la Amsterdam vor fi impartite patru “vize” pentru Bucuresti iar din grupa de la Riga vor obtine calificarea primele sase echipe.

Ca o mentiune a FIBA-Europe, desi Federatia de Baschet din Slovacia este inca in stare de suspendare, echipele Slovaciei au fost incluse in calificari, in speranta ca slovacii isi va rezolva problemele si vor putea lua parte la competitie.
Dar iata si componenta grupelor:

Masculin:
GRUPA 1 (Zanka, Ungaria): Ungaria, Polonia, Lituania, Ger,ania, Spania, Elvetia, Slovacia, Ucraina, Belgia, Israel.

GRUPA 2 (Amsterdam, Olanda): Olanda, Romania, Turcia, Rusia, Andorra, Georgia, Suedia, Azerbaijan.

GRUPA 3 (Riga, Letonia): Letonia, Slovenia, Serbia, Estonia, Croatia, Cehia, Grecia, Italia, Danemarca, Irlanda, Macedonia, Tara Galilor.

Feminin:
GRUPA 1 (Zanka, Balaton): Ungaria, Romania, Franta, Elvetia, Azerbaijan, Lituania, Rusia, Slovenia, Ucraina.

GRUPA 2 (Amsterdam, Olanda): Olanda, Andorra, Spania, Polonia, Belgia, Italia, Grecia, Suedia.

GRUPA3 (Riga, Letonia): Letonia, Cehia, Germania, Estonia, Turcia, Israel, Slovacia, Irlanda, Tara Galilor, Macedonia.

Citește și:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.